Νεόδμητα ακίνητα: Σε ποιες περιοχές οι τιμές είναι στα ύψη - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Νεόδμητα ακίνητα: Σε ποιες περιοχές οι τιμές είναι στα ύψη

featured image

Τα νεόδμητα ακίνητα μπαίνουν ξανά στα ραντάρ των επενδυτών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για μία τριετία τον ΦΠΑ 24%.

Η πλειονότητα της προσφοράς εντοπίζεται στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής και ανατολικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», επικαλούμενος έρευνα που έκανε ο spitogatos.gr.

«Κατ’ αρχάς έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, αλλά και το ότι το ενδιαφέρον για αυτές έχει στραφεί σε συγκεκριμένα προάστια της Αθήνας. Στον αντίποδα το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από την επίμαχη δεκάδα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός» λέει ο CEO του spitogatos κ. Δημήτρης Μελαχροινός.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας ανάλυσης η νούμερο ένα περιοχή με τα περισσότερα νεόδμητα διαθέσιμα προς πώληση στην Αττική είναι το Ελληνικό, με υψηλή μέση τιμή 4.163 ευρώ/τμ καθώς φαίνεται ότι το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού έχει παίξει ρόλο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Άλιμος με μέση τιμή 3.812 ευρώ/τμ και ακολουθούν ο Χολαργός με τιμή 2.894 ευρώ/τμ, η Λυκόβρυση με 2.560 ευρώ/τμ και η Ηλιούπολη με 2.630 ευρώ/τμ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν Βριλήσσια, Ηράκλειο, Πεύκη, Γλυφάδα και η Αγία Παρασκευή.

Στη Θεσσαλονίκη τα περισσότερα νεόδμητα βρίσκονται σε Θέρμη (1,381 ευρώ/τμ), Ευκαρπία (1.066 ευρώ/τμ), Τούμπα (1.955 ευρώ/τμ), Χαριλάου (2.018 ευρώ/τμ), Πυλαία (1.821 ευρώ/τμ).

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ