Γιατί οι Έλληνες βουλευτές ανήκουν στην ομάδα υψηλότατου κινδύνου να προβληθούν από κορονοϊό - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Γιατί οι Έλληνες βουλευτές ανήκουν στην ομάδα υψηλότατου κινδύνου να προβληθούν από κορονοϊό

featured image

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου που φροντίζουν να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο αφού οι εκτιμήσεις είναι πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού θα πολλαπλασιαστούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Η ανησυχία έγκειται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι οι βουλευτές ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Όπως μας τονίζουν ιθύνοντες του επονομαζόμενου «ναού της Δημοκρατίας», οι εκπρόσωποι του έθνους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού εκ των πραγμάτων έρχονται καθημερινά σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Όσο κι αν έχουν μειώσει τις συναντήσεις και τα ραντεβού τους, δεν παύουν να βλέπουν σε καθημερινή βάση πολύ περισσότερους πολίτες από τον μέσο όρο. Συν τοις άλλοις αρκετοί προβαίνουν ακόμη σε χειραψίες, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι κοινοβουλευτικοί άνδρες, αφού έτσι έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.


Παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός όσων έχουν εκλεγεί είναι μεγάλοι σε ηλικία, πάνω από 70 ετών. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μόλις χθες συνέστησε σε όσους έχουν περάσει την έβδομη δεκαετία της ζωής τους να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια και τον συγχρωτισμό, περιορίζοντας παράλληλα τις μετακινήσεις τους μέχρι να κοπάσει η έξαρση της γρίπης.

Μέσα σε όλα αυτά συνυπολογίστε το γεγονός ότι στην αίθουσα της Ολομέλειας υπάρχουν φορές που είναι παρόντες και οι 300 βουλευτές, όπως για παράδειγμα σε προ ημερησίας διάταξης συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι υπάλληλοι του κοινοβουλευτικού Μεγάρου. Εάν ο μη γένοιτο, υπάρχει έστω και ένας ασυμπτωματικός φορέας του ιού στην αίθουσα, μπορεί με μεγάλη ευκολία να μεταδώσει την οξεία αναπνευστική νόσο, χωρίς να το καταλάβει ούτε ο ίδιος.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ