Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά πρώτος στις ασίστ πάνω από Μέσι και Ντι Μαρία - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά πρώτος στις ασίστ πάνω από Μέσι και Ντι Μαρία

featured image

Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο Transfermarkt ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι πρώτος σε ασίστ μέσα στο πρώτο δίμηνο και… κάτι στο 2020. Ο Γάλλος δημιουργικός μέσος του Ολυμπιακού έχει 8 ασίστ σε 10 αγώνες στο 2020. Μια λιγότερη έχει ο Άνχελ Ντι Μαρία, με επτά, ενώ «συναντάμε» επτά ποδοσφαιριστές, που έχουν από έξι, στην τρίτη θέση. Μεταξύ αυτών, είναι και ο Λίο Μέσι (Μπαρτσελόνα) και ο Πάουλο Ντιμπάλα της Γιουβέντους. Πρόκειται δεδομένα για μία αξιοσημείωτη πρωτιά στα εν εξελίξει πρωταθλήματα μες στο 2020, δηλαδή από τον Γενάρη μέχρι σήμερα.

Επίσης ο Βαλμπουενά έχει βοηθήσει αισθητά τον Ολυμπιακό, ερχόμενος ως αλλαγή. Ήρθε ως «λύση» από τον πάγκο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και άφησε το στίγμα του ή εάν θέλετε την σφραγίδα του, «φτιάχνοντας» και τα δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων». Το ίδιο επιδραστικός αποδείχθηκε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Λαμία. Η Λαμία είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με το 0-1. Όμως η είσοδος του Βαλμπουενά, έφερε τα πάνω κάτω. Ο Ματιέ έβγαλε τρεις ασίστ, «φτιάχοντας» το 1-1 του Χασάν, αλλά και τα δύο γκολ του Παπέ Σισέ, που έφεραν το τελικό 3-2 και την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ο Γάλλος είχε μπει ως αλλαγή και σε άλλο παιχνίδι. Στο 1-1 με τον Πανιώνιο, τον Νοέμβριο του 2019. Ο Γάλλος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων στη Νέα Σμύρνη.


Υπήρχαν και άλλα ματς που μπήκε ως αλλαγή ο Βαλμπουενά, αλλά ήταν για λίγα λεπτά και την περίοδο των τραυματισμών του.

Μπήκαμε στις 4 Μαρτίου και ενώ η σεζόν δεν έχει κλείσει ακόμα ο Βαλμπουενά, ο αποδεδειγμένα κορυφαίος δημιουργικός μέσος στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει κάνει ρεκόρ καριέρας στις ασίστ με 21 τον αριθμό. Έχει 21 ασίστ σε 31 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ένα νούμερο που προστίθεται στα 8 γκολ που έχει φέτος.

Οι αριθμοί του Βαλμπουενά (και) σε ασίστ από το 2014 και μετά:

14-15: Με Ντιναμό Μόσχας είχε 36 ματς με 4 γκολ και 15 ασίστ

15-16: Με Λιόν είχε 37 αναμετρήσεις με 4 γκολ και 8 ασίστ

16-17: Με Λιόν είχε 43 ματς με 10 γκολ και 8 ασίστ

17-18: Με Φενέρ σε 40 ματς είχε 8 γκολ και 16 ασίστ

18-19: Με Φενέρ είχε 31 ματς με 4 γκολ και 8 ασίστ

– Φέτος έχει 31 ματς με 8 γκολ και 21 ασίστ.

Πηγή: gazzetta.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ