Οικονομική ζημιά από τον κορονοϊό: «Τα χειρότερα έπονται» προειδοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Οικονομική ζημιά από τον κορονοϊό: «Τα χειρότερα έπονται» προειδοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες

featured image

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν την Τρίτη ότι τα χειρότερα έπονται σε ό,τι αφορά την οικονομική ζημιά στον κλάδο από τη γρήγορη εξάπλωση του ιού Covid-19.

Ζήτησαν επίσης τη χαλάρωση των κανονισμών των αεροδρομίων, βάσει των οποίων οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να χάσουν κερδοφόρες χρονοθυρίδες προσγείωσης και απογείωσης εάν ακυρώσουν πτήσεις για παρατεταμένο διάστημα.

«Ζητάμε να δοθεί προσωρινή εξαίρεση από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM Μπεν Σμιθ ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της οργάνωσης Airlines for Europe που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν επίσης «ένα κοινό πλαίσιο προϋποθέσεων υγείας για τα ταξίδια προς και από τις περιοχές που επηρεάζονται», δήλωσε ο Σμιθ.


Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ματαιώνουν πτήσεις ή τροποποιούν τα δρομολόγιά τους για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 90.000 σε όλο τον κόσμο, αφού εξαπλώθηκε από την Κίνα σε 77 άλλες χώρες και περιοχές.

Ο Γουίλι Γουόλς, διευθύνων σύμβουλος της IAG, στην οποία ανήκει η British Airways, αναφέρθηκε σε μια «πολύ σημαντική μείωση στη ζήτηση» στην ιταλική αγορά την περασμένη εβδομάδα αλλά προέβλεψε ότι η ζήτηση θα σταθεροποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες εάν συνεχιστεί το μοτίβο που παρατηρήθηκε στην Ασία.

Ο κορονοϊός, που εμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, στα τέλη της περασμένης χρονιάς, εξαπλώθηκε με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, με τα περισσότερα νέα κρούσματα να καταγράφονται τώρα εκτός Κίνας. Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ