Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού ζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού ζήτησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

featured image

Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, συζήτησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το σύνολο των γιατρών της χώρας είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν το κρατικό σύστημα, εφόσον χρειαστεί.

Ο ΠΙΣ ζήτησε:


να υπάρξει διατίμηση στις μάσκες και στα αντισηπτικά προϊόντα τα οποία χρειάζονται κατά προτεραιότητα, νοσούντες και ευπαθείς ομάδες, καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. να απαγορευθεί η πώληση στους πολίτες των ειδικών στολών και των γυαλιών που χρησιμοποιούνται για την προστασία από τον κορονοϊό να γίνει ειδική ενημέρωση από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας σε σχολεία, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, σε ΚΑΠΗ, σε φυλακές κλπ και γενικότερα, όπου υπάρχει συνάθροιση.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ κεντρικό μήνυμα της ενημέρωσης θα πρέπει να είναι το εξής: «Εφόσον έχετε συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, μένετε στο σπίτι και τηλεφωνείτε στον γιατρό σας. Δεν πηγαίνετε στο νοσοκομείο και στα ιατρεία απροειδοποίητα και αποφεύγετε χώρους συνάθροισης».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ