Συμφωνία της Κομισιόν με τέσσερις εταιρείες για τη δημοσίευση δεδομένων σχετικά με τουριστικά καταλύματα - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Συμφωνία της Κομισιόν με τέσσερις εταιρείες για τη δημοσίευση δεδομένων σχετικά με τουριστικά καταλύματα

featured image

Ως «ορόσημο» χαρακτηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμφωνία που υπέγραψε με την Airbnb, την Booking, την Expedia Group και την Tripadvisor σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, χάρη στη συμφωνία, η Eurostat (η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) θα μπορεί να δημοσιεύει δεδομένα σχετικά με τα καταλύματα, τα οποία τίθενται σε βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των εν λόγω πλατφορμών σε ολόκληρη την Ε.Ε.

«Ο τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Η βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων παρέχει πρακτικές λύσεις στους τουρίστες και νέες πηγές εσόδων στους ιδιώτες», δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.


Ο οποίος, ωστόσο, επισήμανε πως «υπάρχουν ανησυχίες για τον αντίκτυπό της στις τοπικές κοινότητες. Για πρώτη φορά, θα αποκτήσουμε αξιόπιστα δεδομένα, τα οποία θα αξιοποιήσουμε στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουμε ξεκινήσει με πόλεις σε όλη την Ευρώπη για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ισορροπημένο τρόπο αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η συνεργατική οικονομία, βοηθώντας παράλληλα τις τοπικές αρχές να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θέτουν αυτές οι ταχείες αλλαγές».

Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος τόνισε πως «το σημαντικό αυτό βήμα θα επιτρέψει στη Eurostat να στηρίξει τις δημόσιες αρχές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες αναζητούν δεδομένα για τις υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης που σχετίζονται με τη συνεργατική οικονομία».

Όπως σημείωσε, στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα που κατέστησαν προσφάτως διαθέσιμα για να αναπτύξουν τεκμηριωμένες στρατηγικές και τόνισε: «Για πρώτη φορά, η Eurostat θα συνεργαστεί άμεσα με τον ψηφιακό κλάδο για την παροχή αξιόπιστων δεδομένων που θα καλύπτουν ομοιόμορφα ολόκληρη την Ε.Ε.».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ