Κορονοϊός: Ακυρώνεται η συμμετοχή παιδιών από την Ιαπωνία στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Ακυρώνεται η συμμετοχή παιδιών από την Ιαπωνία στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

featured image

Τριακόσια σαράντα παιδιά από την Ιαπωνία, που θα συμμετείχαν στις τελετές για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα και κατά την άφιξή της στη χώρα τους, δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Τόκιο 2020 Yoshiro Mori.

Ο Mori, πρώην πρωθυπουργός που ηγείται της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, απέρριψε για μία ακόμα φορά τα σενάρια ματαίωσης της διοργάνωσης λόγω του κορονοϊού.

«Αδύνατον» απάντησε ο Mori στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για ενδεχόμενη ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, όπως μεταδίδει το Reuters. την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε πότε θα αποφασίσουν πιθανές αλλαγές στους Αγώνες εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, είπε: «Δεν είμαι θεός, οπότε δεν ξέρω».


Ο Mori έχει πει πως το μόνο σχέδιο σε ισχύ αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Αγώνες, αλλά υπογράμμισε πως οι διοργανωτές ακούν διάφορες απόψεις και θα είναι ευέλικτοι όσο πλησιάζουν οι Αγώνες επειδή η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία ήταν σήμερα το πρωί 1.057 και οι νεκροί 12.

Η ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στην Ολυμπία στις 12 Μαρτίου και μετά το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας, η διαδικασία θα κορυφωθεί με την τελετή παράδοσή της στις 19 Μαρτίου, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 140 παιδιά από την Ιαπωνία. Ακόμα περίπου 200 επρόκειτο να συμμετάσχουν στην άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στην Ιαπωνία, στις 20 Μαρτίου.

«Τα παιδιά προετοιμάστηκαν πολύ σκληρά για τις τελετές οπότε λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε να επανορθώσουμε στη διάρκεια των Αγώνων» είπε ο Mori.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ