Αυγενάκης: Πολλές φορές μου ασκείται άδικη κριτική - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Αυγενάκης: Πολλές φορές μου ασκείται άδικη κριτική

featured image

Για τη δουλειά του, την κριτική που δέχεται και τη συνεργασία κυβέρνησης – FIFA – UEFA μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα «Βραδυνή» και αναφέρθηκε και στην άδικη, όπως είπε, κριτική που του γίνεται.

«Μπαίνοντας κάποιος στην πολιτική, γνωρίζει ότι αναλαμβάνει ευθύνες, ότι καλείται να πάρει αποφάσεις και να αντιμετωπίσει γεγονότα, δύσκολα ή εύκολα. Τα σταθμίζεις, τα αξιολογείς, παίρνεις αποφάσεις και είσαι έτοιμος να ακούσεις σκληρή κριτική και πολλές φορές άδικη. Προσωπικά, εξακολουθώ να κάνω τη δουλειά μου με διαφάνεια, πίστη και αφοσίωση στο πλαίσιο που είχαμε θέσει προεκλογικά για τον αθλητισμό.

Υλοποιούμε σειρά μεταρρυθμίσεων για την εξυγίανση στον αθλητισμό, την ποιοτική βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών του. Κοιτάζουμε μπροστά, κοιτάζουμε τη μεγάλη εικόνα, για να παράξουμε ουσιαστική δουλειά. Ακόμα και αν τυχόν γίνονται λάθη, ένα είναι βέβαιο: ότι δεν κάνει λάθη εκείνος που δεν κάνει τίποτα», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο.


«Σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο που αναμένουμε τις προτάσεις των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών Αρχών. Η Πολιτεία έχει τη βούληση και τη διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές. Το έκανε πολύ πριν ξεσπάσει αυτή η τελευταία αναστάτωση. Και το έκανε όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε πολλούς τομείς και “έσπασε αυγά”.

Στο ποδόσφαιρο οι πρωτοβουλίες μας που δείχνουν το δρόμο είναι πολύ συγκεκριμένες: Στον τομέα της καταπολέμησης της βίας νομοθετήσαμε διατάξεις που αυστηροποίησαν τις ποινές και διευκόλυναν την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ενώ βάζουμε τάξη και στις Λέσχες Φιλάθλων. Για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων, ψηφίσαμε τη Σύμβαση Μακόλιν, και στα τέλη Μαιου θα λειτουργήσει η Εθνική Πλατφόρμα.

Συστήσαμε τη Steering Committee με τις FIFA/UEFA, για την αντιμετώπιση της βίας, τους προσυνεννοημένους αγώνες και την ασφάλεια των σταδίων. Διευθετήσαμε σειρά θεμάτων αναφορικά με το VAR, για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας στις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων ποδοσφαίρου. Ασφαλώς, η Πολιτεία έχει δείξει τις διαθέσεις της, και με μεγάλη ικανοποίηση συζητάμε ένα ανοικτό δημοκρατικό σύστημα ανάδειξης της ηγεσίας της ΕΠΟ, που θα προκύψει από τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ