Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού

featured image

Ένα πακέτο στήριξης που χαρακτηρίζεται ιστορικό και θα βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να μην περιέλθει σε παρατεταμένη ύφεση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα (27/03) η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τρμαπ, στηρίζει αυτό το σχέδιο, το μεγαλύτερο που έχει εγκριθεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να το επικυρώσει.

Πολλοί βουλευτές επέστρεψαν στην Ουάσινγκτον από κάθε γωνιά της επικράτειας αποκλειστικά για να ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη εγκριθεί ομόφωνα (96-0) από τη Γερουσία τη νύχτα της Τετάρτης (25/03) προς την Πέμπτη (26/03).

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει την αποστολή μιας επιταγής ύψους 1.200 δολαρίων σε πολλούς πολίτες των ΗΠΑ, βοήθεια ύψους περίπου 400 δισεκατομμυρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 500 δισ. στους μεγάλους ομίλους. Επίσης, θα χορηγηθούν 100 δισ. στα νοσοκομεία και θα αποδεσμευτούν άλλα 30 για τη χρηματοδότηση ερευνών για εμβόλια και θεραπείες του Covid-19.


Ποσό ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χορηγηθεί σε αεροπορικές εταιρίες.Επιπλέον, προβλέπονται δανειακές εγγυήσεις για τις εταιρείες αυτές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πακέτο στήριξης εγκρίθηκε δια βοής από τους βουλευτές οι οποίοι, προκειμένου να τηρήσουν τις… αποστάσεις μεταξύ τους (όπως συστήνουν οι ειδικοί λόγω της πανδημίας) είχαν κατ» εξαίρεση καθίσει μέχρι και στους εξώστες του κοινού.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ζήτησε οργισμένος να αποπεμφθεί από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο βουλευτής, Τόμας Μάσι, ο οποίος απειλούσε να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κάτι που ενδεχομένως θα καθυστερούσε την έγκριση του νομοσχεδίου.

«Θέλει μόνο να διαφημιστεί. Δεν μπορεί να το εμποδίσει, μόνο να καθυστερήσει (την ψηφοφορία), κάτι που είναι ταυτόχρονα επικίνδυνο και ασύμφορο», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ