Μπράντον Μάξγουελ: Η καλοσύνη της μόδας αποκαλύπτεται τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μπράντον Μάξγουελ: Η καλοσύνη της μόδας αποκαλύπτεται τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας

featured image

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Lady Gaga, κριτής του ριάλιτι σόου «Project Runway», σχεδιαστής μόδας Μπράντον Μάξγουελ μίλησε για το φως που βρήκε στο σκοτάδι της κρίσης υγείας με την οποία είναι αντιμέτωπη η ανθρωπότητα.

O Μπράντον Μάξγουελ από τον σχεδιασμό γυναικείων ρούχων πέρασε στη δημιουργία ιατρικών ενδυμάτων και υφασμάτινων καλυμμάτων που παρατείνουν τη διάρκεια χρήσης της χειρουργικής μάσκας που φορούν οι ιατροί, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του σχεδιαστή Κέρμπι Ζαν Ρέιμοντ ο οποίος μίλησε για τις ανάγκες του ιατρικού προσωπικού στις ΗΠΑ και μετέτρεψε το στούντιό του σε κέντρο δωρεών απαραίτητων ειδών για γιατρούς και νοσηλευτές, ο Μπράντον Μάξγουελ έκανε έρευνα για ανθεκτικά τεχνητά υφάσματα που είναι κατάλληλα για ιατρικές ρόμπες.

«Τόσοι πολλοί βλέπουν την κοινότητα της μόδας ως αρνητικό χώρο, αλλά εγώ τον ξέρω ως βαθιά ανθρώπινο» τονίζει ο σχεδιαστής μόδας σε συνέντευξή στη βρετανική Vogue και προσθέτει ότι η πανδημία των κορονοϊού είναι ιδιαίτερη, διότι «δεν είναι μόνο η μόδα που περνά όλο αυτό, ολόκληρος ο κόσμος είναι μαζί».

«Η μόνη επιλογή είναι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να βγούμε από αυτή ισχυρότερη» εξηγεί ο Μάξγουελ και αρνείται να πανικοβληθεί για την επιβράδυνση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. «Αυτή είναι μια στιγμή να κοιτάξουμε γύρω μας, να δούμε το μεγαλείο ο ένας στον άλλο και να συνδεθούμε με τέτοιο τρόπο που ο χρόνος, ο χώρος, το άγχος και η πίεση δεν μας επέτρεπαν» εκτιμά.


Τα βράδια μέσω του Instagram Live συζητά με νέους ανθρώπους που αμφιταλαντεύονται να ακολουθήσουν καριέρα στη μόδα.

«Η ομορφιά, η αισιοδοξία, η χαρά είναι σημαντικά, ειδικά σε τέτοιες περιόδους» αναφέρει.

«Δεν είναι τα ρούχα που με ενδιαφέρουν. Είναι το να χρησιμοποιείς το ένδυμα, ως εργαλείο για να κάνεις τον εαυτό σου και τους άλλους να αισθανθούν καλύτερα απ’ ότι ήταν νωρίτερα μέσα στην ημέρα» διευκρινίζει ο σχεδιαστής μόδας ο οποίος δωρίζει λευκά νυφικά σε νύφες των οποίων οι γαμήλιες τελετές επηρεάζονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού.

Ο Μπράντον Μάξγουελ πιστεύει πραγματικά ότι ο κόσμος θα είναι διαφορετικός μετά τη χαλάρωση των κανόνων κοινωνικής απομάκρυνσης.

«Δεν ξέρω πώς θα είναι οι συλλογές ή επιδείξεις μόδας μετά τη μετάβαση» παρατηρεί «Αλλά, ειλικρινά, δεν πιέζω τον εαυτό μου να το σκέφτομαι». Προς το παρόν επικεντρώνεται στο να παραμένει χαρούμενος και να βρίσκει χρόνο να έχει μικρές στιγμές δημιουργίας, τις οποίες μοιράζεται με άλλους.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ