Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζονται μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Χατζηθεοδοσίου: Χρειάζονται μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

featured image

«Χρειάζονται μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις», που πλήττονται λόγω του νέου κορονοϊού, τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν σύντομα και άλλα μέτρα στήριξης, καθώς αυτά που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκαλέσει η εξάπλωση. Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους. Μην ξεχνάμε ότι δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όλης της χώρας και όχι μόνο αυτές που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί κρούσματα.


Για παράδειγμα, η εστίαση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφεύγουν πλέον να παρευρίσκονται σε χώρους που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων. Άρα, πρέπει να δοθεί συνέχεια στην στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ θεωρώ ότι πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας».

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. που μπορούν να στηρίξουν την αγορά και την επιχειρηματικότητα, άρα και την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, η Πολιτεία πρέπει να ασκήσει πίεση προκειμένου να μειωθεί το υπερβολικό πλεόνασμα ώστε να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος για να στηριχθούν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ