Κορονοϊός: Πώς εφαρμόζεται η καραντίνα στην Ιταλία - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Πώς εφαρμόζεται η καραντίνα στην Ιταλία

featured image

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η χώρα, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τζουζέπε Κόντε, αποτελεί «Κόκκινη Ζώνη» και πλέον έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού και την προστασία των πολιτών.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ η υπεύθυνη του Ελληνικού Επιμορφωτικού Κέντρου του Μιλάνου, Μυρτώ Καπεολδάση, εστίασε στο πώς εφαρμόζεται η καραντίνα στη γειτονική μας χώρα. «Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μείνουμε στο σπίτι μας. Δεν μας απαγορεύει εννοείται κανένας να βγούμε αλλά όπως καταλαβαίνετε η πειθαρχία μας είναι η βοήθειά μας αυτή τη στιγμή» είπε και εξήγησε:

«Βγαίνουμε για τα απολύτως απαραίτητα, αυτό σημαίνει σούπερ μάρκετ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε από το σπίτι».

Εστιάζοντας στο ότι πρέπει πλέον οι πολίτες να αποδεικνύουν με κάποιον τρόπο πως για παράδειγμα χρειάζεται να βγουν από το σπίτι για λόγους εργασίας εξήγησε πως είναι ένα μέτρο το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Δευτέρας.

«Μπορώ να βγω από το σπίτι μου δεν με εμποδίζει κανείς. Έχω αυτή την ελευθερία. Όλοι όμως είμαστε πειθαρχημένοι, μένουμε σπίτι μας και βγαίνουμε μόνο σε περίπτωση ανάγκης» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σήμερα το πρωί που πήγα στο σούπερ μάρκετ το μόνο που είδα είναι ότι έχουν τοποθετήσει αυτοκόλλητα σε απόσταση ενός μέτρου το ένα από το άλλο έτσι ώστε όταν φτάνεις στο ταμείο να έχεις απόσταση από τον άλλον πελάτη».

«Στο σούπερ μάρκετ δεν είχε αρκετή κίνηση. Γενικά ακόμη και το ιστορικό κέντρου του Μιλάνου είναι έρημο» τόνισε.


«Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να δουλεύουν όλες online. Όλα γίνονται πλέον εξ αποστάσεως. Τα μαθήματα γίνονται ηλεκτρονικά» είπε η υπεύθυνη του Ελληνικού Επιμορφωτικού Κέντρου του Μιλάνου εξηγώντας πως υπάρχει αναστάτωση στην πολιτεία και δήλωσε ότι επειδή τα μέτρα δεν είχαν τεθεί σωστά σε εφαρμογή τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Εστιάζοντας στους απείθαρχους δήλωσε πως υπήρχαν άτομα τα οποία έφυγαν από τις πέντε «κόκκινες ζώνες» και τους έπιασε η αστυνομία.

«Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που θα πρέπει να έχουμε δύο πράγματα στο μυαλό μας, την ψυχραιμία γιατί με τον πανικό τα πράγματα γίνονται χειρότερα και την πειθαρχία. Όταν παίρνονται μέτρα παίρνονται για όλους. Καταλαβαίνω ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει το τι θα κάνει αλλά θα πρέπει να ξέρει πως μπορεί να είναι αρνητικό τον διπλανό του» επεσήμανε.

Τζουζέπε Κόντε: Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται «εγώ μένω σπίτι»», ανέφερε χθες, Δευτέρα ο Τζουζέπε Κόντε και πρόσθεσε:

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλικής Α» Εθνικής.

Μέχρι τις 3 Απριλίου σημειώνεται πως θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ