Κορονοϊός: Επεκτείνεται εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή για τη θεραπεία του Covid-19 - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Επεκτείνεται εκτός ΗΠΑ κλινική δοκιμή για τη θεραπεία του Covid-19

featured image

Εκτός ΗΠΑ επέκτειναν οι εταιρείες Sanofi και Regeneron Pharmaceuticals Inc κλινική δοκιμή του φαρμάκου τους Kevzara κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Οι εταιρείες δηλώνουν ότι οι εγγραφές για τη δοκιμή του Kevzara, ενός ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου που είναι γνωστό ως μονοκλωνικό αντίσωμα, έχουν αρχίσει στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία.

Οι δοκιμές στις ΗΠΑ ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Η δοκιμή, η οποία αναμένεται να περιλάβει περίπου 300 νοσούντες, θα αφορά ασθενείς της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός από διάφορες χώρες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 έχει τώρα προσβάλει περισσότερους από 700.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 30.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.


Οι γιατροί έχουν δει ότι πολλοί από αυτούς που νόσησαν από τον νεο κορονοϊό και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αντιμετωπίζουν μια, όπως αποκαλείται, θυέλλα κυτοκίνης, η οποία συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα υπεραντιδρά και επιτίθεται στα όργανα του σώματος.

Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι φάρμακα που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των μονοκλωνικών αντισωμάτων, μπορεί να είναι χρήσιμα για τον περιορισμό της αυτοάνοσης αντίδρασης.

Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα στον κόσμο, καθώς ξεπερνούν τα 130.000, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία είναι δύο από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από τον νέο κορονοϊό, καθώς έχουν καταγράψει αντίστοιχα τον υψηλότερο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Η Regeneron ηγείται των δοκιμών στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi αυτών εκτός ΗΠΑ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ