Γυναίκα πήρε υψηλότερη δόση LSD κατά… 550 φορές και να τι έπαθε - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Γυναίκα πήρε υψηλότερη δόση LSD κατά… 550 φορές και να τι έπαθε

featured image

Μια έρευνα τριών περιπτώσεων μάς δείχνει τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν πάρει κάποιος μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη δόση LSD.

Και σε μία από τις αυτές τις περιπτώσεις, η γυναίκα πήρε 550 φορές υψηλότερη δόση!

Όπως μας λένε στο άρθρο τους στο περιοδικό «Journal of Studies on Alcohol and Drugs», η τυπική ψυχαγωγική δόση του LSD είναι τα 100 μικρογραμμάρια. Μια γυναίκα μετά τα 40 της σνίφαρε λοιπόν 55 χιλιοστόγραμμα καθαρού LSD, πιστεύοντας πως ήταν κοκαΐνη.

«Αυτό είναι 550 φορές πάνω από τη συνήθη δόση του LSD», παρατηρούν οι ερευνητές. Η γυναίκα κατάφερε να ζητήσει βοήθεια, πριν πέσει σε κατάσταση αναισθησίας για τις επόμενες 12 ώρες. Όταν και επικοινώνησε ξανά με το περιβάλλον.

«Ένιωθε ‘‘ευχαρίστηση’’ για τις επόμενες 12 ώρες (με σπάνιους εμετούς)», παρατηρούν, ενώ όπως ανέφερε η συγκάτοικός της, καθόταν όλη αυτή την ώρα σε μια καρέκλα με τα μάτια ανοιχτά και με αφρούς στο στόμα.


Κάποιες φορές έλεγε κάτι ακατάληπτα και συνέχιζε τους εμετούς. Δέκα ώρες αργότερα, ήταν και πάλι στον κόσμο μας.

Μετά την καταστροφική υπό άλλες συνθήκες δόση, η γυναίκα που έπαιρνε μορφίνη για χρόνιους πόνους εδώ και μια δεκαετία ανέφερε θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα του πόνου της. Έκοψε μάλιστα τη μορφίνη, καθώς πλέον δεν πονούσε.

Όταν ο πόνος επέστρεψε κάποια στιγμή, εκείνη επέστρεψε στη μορφίνη, σε πολύ μικρότερες όμως δόσεις. Συνέχισε να κάνει χρήση LSD και κάποια στιγμή έκοψε τη μορφίνη εντελώς.

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει ενδιαφέρουσες συνέπειες, οι ερευνητές σπεύδουν να τονίσουν πως οι τρεις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερες και πως χρειάζονται πραγματικές κλινικές δοκιμές για να αποκαλυφθεί αν έχει οφέλη για την υγεία η χρήση του LSD.

Να μην το δοκιμάσει κανείς, μας λένε βασικά…

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ