«Αυτό που έγινε στην Πάτρα είναι μέγιστη ανευθυνότητα και γαϊδουριά» (pic) - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

«Αυτό που έγινε στην Πάτρα είναι μέγιστη ανευθυνότητα και γαϊδουριά» (pic)

featured image

Η εικόνες από την Πάτρα προκάλεσαν το ξέσπασμα του καθηγητή πολιτικής της υγείας, και πρώην Υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου.

Καλός ο χαβαλές και η πλάκα με το απαγορευμένο καρναβάλι στην Πάτρα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις που ήταν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όμως ο κίνδυνος εξάπλωσης του κοροναϊού μέσω των στενών… επαφών που υπήρξαν είναι μεγάλος.

Οι εικόνες μάλιστα από την αχαϊκή πρωτεύουσα, προκάλεσαν το ξέσπασμα του Ηλία Μόσιαλου.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ξέσπασε για τα όσα έγιναν εκεί, μιλώντας για μέγιστη ανευθυνότητα.

Αναλυτικά το ποστάρισμα του Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science…

«Επαναλαμβάνω ότι ο νέος ιός δεν είναι γρίπη ούτε πανομοιότυπος με το SARS. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε όμως Να ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ το πιθανό πρόβλημα. Η θνητότητα από το νέο ιό θα είναι μάλλον μεταξύ 0.1 και 1%.


Αν όμως είναι 1% και έχουμε πολλά κρούσματα θα έχουμε και μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα επηρεαστούν κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι ηλικιωμένοι. Αν περιορίσουμε τη διασπορά και δεν γίνουμε Βόρεια Ιταλία σύντομα, θα μπορέσουμε να αντέξουμε την αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υγείας. Αυτά που έγιναν σήμερα στην Πάτρα, ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, είναι παράδειγμα μεγίστης ανευθυνότητας.

Μου είπαν ότι σε πόλη της βόρειας Ελλάδας έκαναν εκδήλωση για το καρναβάλι σε κλειστό χώρο για να ‘αποφύγουν’ έτσι την απαγόρευση. Ότι το χειρότερο: να έχουμε συγχρωτισμό πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο. Δεν κινδυνολογώ. Ανησυχώ όμως με την επιπολαιότητα μερικών συμπατριωτών μας.

Ξέρω ότι στη δημοσιότητα κυριαρχούν τώρα άλλα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την Εθνική μας ασφάλεια. Αλλά να μην υποτιμήσουμε τις επιπτώσεις από το νέο ιό. Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε τη διάδοση. Δεν είναι μαγκιά να παίζουμε με τις ζωές των ηλικιωμένων, των καρκινοπαθών και όσων έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά.»

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ