Κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε η γερμανική μονάδα της Unicredit στο Μόναχο - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε η γερμανική μονάδα της Unicredit στο Μόναχο

featured image

Σε τοποθεσία έξω από τη Μαδρίτη μετέφερε η ισπανική τράπεζα BBVA έως και 100 υπαλλήλους της από το τμήμα συναλλαγών στα κεντρικά της γραφεία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, στο πλαίσιο των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την προστασία της λειτουργίας της απέναντι στην πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού.

Η BBVA επί του παρόντος απασχολεί 400 ανθρώπους στο τμήμα συναλλαγών (trading floor) στα κεντρικά γραφεία στη Μαδρίτη και περίπου το ένα τέταρτο εξ αυτών μεταφέρονται από σήμερα στο Λας Ρόθας, προάστιο της Μαδρίτης.

«Το μέτρο αφορά τη μετεγκατάσταση 80-100 ανθρώπων συνολικά σε αυτόν τον νέο χώρο από σήμερα. Όλες οι απαραίτητες λειτουργίες διενεργούνται σε μικρότερη κλίμακα σε αυτόν τον άλλο χώρο» δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η γερμανική μονάδα της UniCredit, η HVB, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας από τους εργαζόμενούς της στο Μόναχο, στα γραφεία του Τούκερπαρκ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αποτελώντας το τρίτο κρούσμα του ιού που καταγράφεται στην ιταλική τράπεζα. Η HVB έδωσε οδηγίες σε όλους τους υπαλλήλους της, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρόσωπο αυτό, να τεθούν σε αυτοαπομονώση για δύο εβδομάδες.


Την ίδια ώρα, η HSBC εκκένωσε ολόκληρο το τμήμα ανάλυσης και μέρος του τμήματος συναλλαγών στα γραφεία της στο Κάναρι Γουόρφ στο Λονδίνο λόγω της απειλής του κοροναϊού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Financial News. Οι συντάκτες επικαλούνται πρόσωπο με γνώση του θέματος και αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη επειδή αναλυτής θεωρείται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Η Ιαπωνία θα θέτει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες από την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Το Καζακστάν απαγορεύει την είσοδο πολιτών της Νότιας Κορέας

Για να προληφθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, η Ιαπωνία θα αναστείλει την ισχύ των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) που έχει ήδη εκδώσει για τους επισκέπτες από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, τους οποίους θα θέτει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Παράλληλα το Καζακστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο πολιτών της Νότιας Κορέας στο έδαφός του από τις 8 Μαρτίου και αυτό σε μια προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Το μέτρο αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Βιομηχανίας του Καζακστάν Μπέρικ Καμαλίγεφ.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Γελζχάν Μπιρτάνοφ δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να απελαύνει τους ξένους που θα φτάνουν στο Καζακστάν από τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες, όπως η Κίνα, την είσοδο πολιτών των οποίων στην επικράτειά του έχει ήδη απαγορεύσει λόγω του κορονοϊού.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ