Κορονοϊός: Πώς να φτιάξετε μια μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Πώς να φτιάξετε μια μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα

featured image

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, συνιστά στους πολίτες να φορούν υφασμάτινες μάσκες για να συμβάλλουν στην αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο καμπάνιας να ενθαρρύνει τον κόσμο να φορά τέτοιες μάσκες, η υπηρεσία δημιούργησε ένα διάρκειας 45 δευτερολέπτων βίντεο για να επιδείξει πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας μάσκα προσώπου.

Στο βίντεο ο στρατιωτικός γιατρός Dr. Jerome Adams (που φέρει τον βαθμό του Surgeon General) επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε τη δική μας υφασμάτινη μάσκα προσώπου, χρησιμοποιώντας παλιά ρούχα, όπως ένα t-shirt ή παλιό κασκόλ. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί δύο λαστιχάκια για να φτιάξει δύο θηλιές για τα αυτιά αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


«Υφασμάτινες καλύπτρες προσώπου, φτιαγμένες από οικιακά αντικείμενα ή κατασκευασμένες στο σπίτι από συνηθισμένα υλικά χαμηλού κόστους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας» αναφέρουν τα CDC.

Οι μάσκες που συνιστώνται δεν είναι χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες n95, όπως εξήγησε ο Dr. Jerome Adams. «Αυτά είναι κρίσιμης σημασίας υλικά που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρο-νοσηλευτικής επέμβασης» τόνισε.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ