Καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ: Σε ένα 5% των βαριά ασθενών με κορονοϊό συνυπάρχει εγκεφαλικό - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ: Σε ένα 5% των βαριά ασθενών με κορονοϊό συνυπάρχει εγκεφαλικό

featured image

Σπάνιες χαρακτηρίζει o καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ Γιώργος Τσιβγούλης, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , τις νευρολογικές επιπλοκές που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, και στις οποίες αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, στην ενημέρωση των συντακτών υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις, αναφέρει ο κ. Τσιβγούλης, σε ένα 5% των ασθενών που έχουν νοσήσει βαριά από κορονοϊό, συνυπήρχε και εγκεφαλικό. Μάλιστα η πλειονότητα των περιστατικών, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, δεν είχε καλή έκβαση.


Ο κ. Τσιβγούλης είναι μέλος της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας που με επίκεντρο το νοσοκομείο Αττικόν και σε συνεργασία με κέντρα των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ιρ\άν, της Φινλανδίας, της Κίνας και της Ιταλίας, μελετούν την πιθανή συσχέτιση του ιού με τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

«Αυτό που σίγουρα ξέρουμε ότι προκαλούν οι κορονοϊοί όπως και οι ιοί της γρίπης, στο νευρικό σύστημα, είναι σπάνιες εκδηλώσεις ιογενούς μηνιγγίτιδας, εγκεφαλίτιδα, νεκρωτική εγκεφαλίτιδα, μυοσίτιδα (σσ φλεγμονώδης πάθηση των μυών), ανοσμία και διαταραχές γεύσεις». Πρόκειται πάντως για επιπλοκές που παρατηρούνται σε ηλικιωμένα άτομα και σε άτομα με υποκείμενους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου (υπέρταση, διαβήτης, κάπνισμα), λέει ο καθηγητής, προς επίρρωσιν και των όσων ανέφερε νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ