Αυγενάκης για εκλογές ομοσπονδιών: Ίσως του χρόνου, δεν θα αποφασίσουμε τώρα - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Αυγενάκης για εκλογές ομοσπονδιών: Ίσως του χρόνου, δεν θα αποφασίσουμε τώρα

featured image

Στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό MaxFM της Πάτρας, σχοιάζοντας το πώς έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή σε κάθε άθλημα, ενώ τοποθετήθηκε και για τις εκλογές των ομοσπονδιών, μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αυγενάκης.

Για το πώς θα συνεχιστεί η σεζόν: «Σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, η εικόνα είναι απολύτως ξεκάθαρη. Επιθυμούν να υπάρξει παύση του πρωταθλήματος, αναμένεται φυσικά η επίσημη θέση της ΕΟΚ και η σύμφωνη γνώμη των επαγγελματιών παικτών.

Κάτι αντίστοιχο σαν να φαίνεται να διαμορφώνεται και στο βόλεϊ, ενώ στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εκεί όπως μέχρι στιγμής δείχνουν, η UEFA και η FIFA, κυρίως η UEFA ενδιαφέρεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές, πράγμα που εμείς αν τελικά υπάρχει η επιθυμία από Λίγκα κι ΕΠΟ, δεν είμαστε αρνητικοί.


Αλλά σε κάθε μας απόφαση βεβαίως θα λάβουμε υπόψιν τη θέση της UEFA, της Λίγκας, της ΕΠΟ, της FL, του ΠΣΑΠ, αλλά πάνω απ» όλα των επιστημόνων. Για μας προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Το έχει τονίσει επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο ομολογουμένως χρωστάμε πολλά»

Για τις εκλογές των ομοσπονδιών και πότε θα γίνουν: «Κανονικά σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκινούσαν οι εκλογές σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, και στις 48. Ωστόσο, ως γνωστόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρατάθηκαν κατά έναν χρόνο, οπότε μένει να αποφασίσουμε ως Πολιτεία, αν θα πάμε σε εκλογές κανονικά μιας και η θητεία έχει ολοκληρωθεί ή αν θα περάσουμε διάταξη να παρατείνουμε τη θητεία κατ» εξαίρεση κατά έναν χρόνο και να γίνουν οι εκλογές μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει, αλλά όχι τώρα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί όλη αυτή η σωστή και προσεκτική διαχείριση που γίνεται απ» όλους, δεν χρειάζεται τώρα να δημιουργήσουμε προβλήματα. Θέλουμε πάνω απ» όλα ενότητα και σύμπνοια».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ