Οίκος ραπτικής του Βερολίνου αντί για γραβάτες φτιάχνει πλέον πολύχρωμες μοδάτες μάσκες - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Οίκος ραπτικής του Βερολίνου αντί για γραβάτες φτιάχνει πλέον πολύχρωμες μοδάτες μάσκες

featured image

Οίκος ραπτικής του Βερολίνου έχει κατακλυστεί από παραγγελίες για τις πολύχρωμες μάσκες που ράβουν οι ράφτρες του αφότου ανέστειλε την παραγωγή των επώνυμων γραβατών του πριν από δύο εβδομάδες λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού.

Ο Auerbach, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολύχρωμα ανδρικά αξεσουάρ του, όπως μαντήλια και γραβάτες, έχει δεχθεί 8.000 παραγγελίες για τις χειροποίητες μάσκες του, τις οποίες πωλεί έναντι 18 ευρώ έκαστη, από τα τέλη του περασμένου μήνα που τις διαφήμισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Γιαν-Χένρικ Μαρία Σέπερ-Στούκε δήλωσε ότι χρειάστηκε να προσλάβει 20 νέες ράφτρες επιπλέον των 7 που είχε πριν από την κρίση για να ανταποκριθεί στην πλημμύρα των παραγγελιών που δέχεται μέσω Ίντερνετ, οι οποίες συνεχίζουν αμείωτες καθώς 800 ως 1.000 νέες μάσκες παραγγέλνονται καθημερινά.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται», δήλωσε ο Σέπερ-Στούκε. «Δεν έχουμε κέρδος από την παραγωγή μασκών. Απλώς θέλουμε να καλύψουμε το κόστος μας. Πρόκειται μόνον για μια άσκηση επιβίωσης. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη δημιουργία γραβατών για γάμους και άλλες χαρούμενες περιστάσεις», σημείωσε.


Οι περισσότερες από τις παραγγελίες που δέχεται ο Auerbach είναι από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Ωστόσο έχει δεχθεί και κάποιες παραγγελίες από πολύ πιο μακριά, όπως το Χονγκ Κονγκ.

«Όταν βάλαμε αγγελία ότι ψάχνουμε για ράφτρες στην τοπική εφημερίδα, δεχθήκαμε εκατοντάδες αιτήσεις», πρόσθεσε ο Σέπερ-Στούκε. «Αναγκαστήκαμε να απορρίψουμε υποψήφιες. Και χρειάστηκε να εκπαιδεύσουμε τις νέες πώς να φτιάχνουν μάσκες».

Η Γερμανία, η οποία έχει περίπου 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και λίγο περισσότερους από 1.600 θανάτους, δεν έχει επιβάλει τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι η μάσκα δεν αποτρέπει υποχρεωτικά να κολλήσει κάποιος τον νέο κορονοϊό και ότι οι μάσκες που είναι φτιαγμένες από ύφασμα εγκυμονούν τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου, αν δεν πλένονται τακτικά.

«Η ακατάλληλη χρήση θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο μοιραία», σημείωσε η Μέρκελ, όταν ερωτήθηκε αν η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση της χρήσης μάσκας. «Πρέπει να την πλένει κανείς τακτικά, να αποφεύγει να την φοράει για μακρά χρονική περίοδο, να την σιδερώνει ή να την ζεσταίνει στον φούρνο ή τον φούρνο μικροκυμάτων», σημείωσε.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ