Ο Ερντογάν δεν περιμένει τον κορωνοϊό, θα ανοίξει «νέο Εβρο» στο Αιγαίο - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο Ερντογάν δεν περιμένει τον κορωνοϊό, θα ανοίξει «νέο Εβρο» στο Αιγαίο

featured image

Όσοι πιστεύουν ότι η απειλή του κορωνοϊού ακυρώνει ή θέτει σε αναστολή τα σχέδια του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος, είναι τουλάχιστον αφελείς, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Και καλά κάνουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που δεν εφησυχάζουν, διότι οι πραγματικές πληροφορίες που έχουν -όχι τα λόγια του αέρα των τουρκολάγνων αναλυτών- αναφέρουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν περιμένει να περάσει η λαίλαπα του κινέζικου ιού και να επανέλθει με σκληρό τρόπο.

Χθες οι Αττίλες επιχείρησαν «πολεμική επιχείρηση» μέσω -και αυτή τη φορά- των μεταναστών, που εκπαιδεύει και χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με σοβαρές ελληνικές πηγές:

Από τη νύχτα της Παρασκευής οι Τουρκικές αρχές μετέφεραν και πάλι μετανάστες στα παράλια και οι βάρκες έπεφταν ξανά στο νερό.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Δεύτερον, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Ελληνικών αρχών δεν είναι λίγοι οι μετανάστες από αυτούς που επέλεξαν οι Τουρκικές αρχές, οι οποίοι νοσούν από κορωνοϊό.

Επίσης, την Πέμπτη το βράδυ έγινε γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ξεκινούσε σεισμογραφικές έρευνες στο τριεθνές σημείο που συναντώνται οι υφαλοκρηπίδες της Κύπρου, της Ελλάδας και της κατοχικής δύναμης. Θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών, διότι αφορά και το παράνομο μνημόνιο του Ερντογάν με τον εγκάθετο της Τρίπολης, αλ Σάρατζ, ο οποίος -όπως αποκαλύφθηκε- υπέγραψε υπό εκβιασμό μία συμφωνία με την Τουρκία, η οποία δεν καλύπτεται από κανένα νόμο και από κανένα Δίκαιο.

Σύμφωνα με τη σχετική είδηση το Barbaros παραμένει στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου παρανομεί ασύστολα. Ερευνά στα νότια της Κύπρου, αλλά μέχρι της στιγμής αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. Πρόκειται για ρεζίλεμα διαρκείας της Τουρκίας.

Επίσης στη Μεσόγειο παραμένουν και τα δυο γεωτρύπανα, το γνωστό μας Yavuz και το νέο Kanuni. Προς το παρόν, όπου προσπάθησαν απέτυχαν οικτρά.

Τη νέα πρόκληση στο τριεθνές σημείο, θα εκτελέσει το Oruc Reis, το οποίο θα συνοδεύεται από δύο σκάφη, το Ataman και το Cengiz Han. Από την Παρασκευή 11 Απριλίου μέχρι τις 10 Ιουνίου θα ερευνά σε μία περιοχή, στην οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα. Και από την Παρασκευή θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να διακινδυνεύσει η Άγκυρα εν μέσω της απειλής του κορωνοϊού ένα πολεμικό επεισόδιο. Ας μην έχουμε αμφιβολία ότι αυτός είναι ο στόχος. Είναι σημαντικό να αντιληφθούν στην Αθήνα και τη Λευκωσία ότι η Τουρκία θα προκαλεί μέχρι να οδηγήσει τα πράγματα σε σύγκρουση, έστω και μερικών ωρών. Πιστεύει πως έτσι εξυπηρετεί τα στρατηγικά της σχέδια.

Η Τουρκία ηττήθηκε στον Έβρο και δεν το λέμε για να τονίσουμε το ηθικό των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων. Είναι μία πραγματικότητα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε μεγάλη, και θετική, εντύπωση σε σημαντικές δυτικές πρωτεύουσες, που προφανώς περίμεναν ότι η Τουρκία -μέσω των μεταναστών- θα έκανε περίπατο στον Έβρο, όπως και στη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιεί τους ίδιους τρομοκράτες και στη Συρία, και στη Λιβύη. Τους χρησιμοποίησε και στον Έβρο. Απλά αυτούς που έστειλε στα ελληνοτουρκικά σύνορα τους φόρεσε πολιτικά ρούχα. Βεβαίως τους παρουσίασε ως αγανακτισμένους και ειρηνικούς πρόσφυγες που απλώς ήθελαν να διασχίσουν την Ελλάδα και να προχωρήσουν προς την Ευρώπη.


Αστεία πράγματα. Πως θα έφταναν στην Ευρώπη δεν μας είπαν. Διότι, όπως γνωρίζουμε, τα σύνορα που οδηγούν στο Βερολίνο και σε άλλες πρωτεύουσες είναι σφραγισμένα. Δεν υπήρχε περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να φύγουν από το ελληνικό έδαφος. Και αυτό ήταν το σχέδιο της Τουρκίας. Και έχουμε και αυτούς τους ψεκασμένους των Βρυξελλών να μην αντιλαμβάνονται ότι στον Έβρο η Ελλάδα προστάτευσε την Ευρώπη. Εγκάλεσαν την Αθήνα για το άσυλο και την απείλησαν πως εάν δεν το επανάφερε θα είχε συνέπειες. Εταίροι να σου τύχουν…

Μετά την αποχώρησή αυτών που η Τουρκία ονόμασε «μετανάστες», είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα με καλούς Έλληνες διπλωμάτες, με τους οποίους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία θα επιχειρούσε να προκαλέσει στην περιοχή του Καστελόριζου και επίσης θα υλοποιούσε σχέδιο αποστολής μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Μετά την ανακοίνωση της NAVTEX 0595/20, η οποία εκδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ, αναμένω και την επιχείρηση εισβολής στο Αιγαίο, και θα διακινδυνεύσω να προβλέψω από τώρα, ότι η κατοχική δύναμη πάλι θα χάσει.

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει μία πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα επικρατήσουν οι νεοφιλελεύθεροι, που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, και οι οποίοι υποστηρίζουν πάντα πολιτική… «ήπιων τόνων» και υποχώρησης. Μέχρι τώρα φαίνεται να χάνουν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οποιαδήποτε υποχώρηση «κονταίνει» την Ελλάδα.

Βεβαίως, λαμβάνουμε υπόψη την άτακτη υποχώρηση της Ελλάδας στο θέμα του ασύλου. Γνωρίζουμε τον εκβιασμό που άσκησε εναντίον της χώρας η επίτροπος Γιόχανσον, η οποία μάλιστα και διαφήμισε τον εξαναγκασμό της Αθήνας να θέσει ξανά σε ισχύ το άσυλο. Όταν απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η κυριαρχία της Ελλάδας, η κυβέρνηση, όποια και αν είναι, είναι υποχρεωμένη να αναστέλλει ακόμα και νόμους. Πόσο μάλλον το άσυλο, που αφορά στην πλειοψηφία τους μετανάστες, οι οποίοι στέλνονται στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία, αφού εκπαιδευθούν και υποστούν πλύση εγκεφάλου. Είδαμε τα βίντεο με τους μετανάστες στον Έβρο. Το μίσος για την Ελλάδα περίσσευε στις δηλώσεις τους.

Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος αντιμετωπίζουν την τουρκική απειλή χωρίς να δέχονται πραγματική βοήθεια από την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φοβάται να αντιμετωπίσει ακόμα και με πολιτικά μέσα την Τουρκία, διότι τα συμφέροντα της Γερμανίας και μερικών άλλων χωρών υπερισχύουν των ευρωπαϊκών.

Υπό τα δεδομένα αυτά, ειδικά η Κύπρος, αδυνατεί να κάνει πολλά πράγματα και ελπίζει πάντα στη βοήθεια της Ελλάδας και ίσως της Γαλλίας, η οποία δειλά δηλώνει παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Αναστασιάδη ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει η χώρα του τις γεωτρήσεις της TOTAL, του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού, που αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ μόλις μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κινεζικό ιό, που σαρώνει και τη Γαλλία και όλο τον κόσμο.

Τόσο η Αθήνα, όσο και η Λευκωσία πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα διότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να βάλει ποτέ μυαλό. Τα σχέδια είναι σχέδια και θα τα υλοποιήσει, παρά το γεγονός ότι ο ιός κτύπησε και τη χώρα του, και η επιθετικότητα της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη έχει αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Εάν δεν είχε προκύψει η απειλή του κορωνοϊού, τώρα θα μιλούσαμε για δύο μεγάλες στρατιωτικές ήττες της Τουρκίας από τον αλ Άσαντ και τον Χαλίφα Χάφταρ…

Υστερόγραφο: Δεν είναι φοβερό, αλλά και εντυπωσιακό; Ένας ιός έχει γονατίσει μεγάλους και τρανούς, μικρούς και αδύνατους. Οι μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τα αδύνατα κράτη. Όλες οι χώρες, μπροστά στον κινεζικό ιό, είναι οι ίδιες. Ανίκανες και να αντιδράσουν μέχρι της στιγμής. Είναι ελπίδα όλων όσων αγαπούν την ειρήνη, ότι αυτή η περιπέτεια που έχει σαρώσει την ανθρωπότητα, θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ηγετών των μεγάλων χωρών.

Πηγή: hellasjournal.com

[/expander_maker]

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ