Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να να λαμβάνονται ημίμετρα - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να να λαμβάνονται ημίμετρα

featured image

Nα καταθέσει τα επίσημα τα στοιχεία σχετικά με τα διαθέσιμα που άφησε η κυβέρνηση της ΝΔ το Γενάρη του 2015 κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του μετά το πέρας της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

«Αν η πανδημία είχε χτυπήσει την χώρα αντί για τον Μάρτη του 2020, τον Μάρτη του 2015 θα είχε ή όχι χρεοκοπήσει άμεσα η χώρα με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ;», διερωτήθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα ταμειακά διαθέσιμα και είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να μας βάλει στο QE ενώ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αποκλεισμένοι από αυτό το πρόγραμμα από το 2015».

«Του απαντώ. Η χώρα το 2015 είχε άδεια ταμεία και μη βιώσιμο χρέος», τόνισε. «Είμαστε συναινετικοί, αλλά συναίνεση δεν σημαίνει να αφήνουμε να ακούγονται ψέματα», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για «ένταξη στο Pandemic Emergency Purchase Programme- και όχι QE».


«Θα κάνει ποτέ ο κ. Σταϊκούρας μια σοβαρή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει τώρα στην ελληνική οικονομία;», συνέχισε ο Ευ. Τσακαλώτος στις δηλώσεις του, ενώ υπογράμμισε πως «συναίνεση σημαίνει να καταθέτουμε προτάσεις».

«Κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Επίσης σημαίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διαφορετικές θεωρήσεις για την πραγματικότητα που ζούμε και για το πώς θα βγούμε από την οικονομική πτυχή της κρίσης. Αυτό θα πει χρήσιμη αντιπολίτευση. Έχετε ακούσει κάποιες από τις προτάσεις μας και καλώς», είπε, απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων στον υπουργό:

«Με τις υπόλοιπες που διαφωνείτε θα μας πείτε γιατί; Είστε ικανοποιημένοι με όσα έχετε κάνει; Είναι 533 αρκετά για τον κόσμο; Καλώς απολύθηκαν όσοι απολύθηκαν; Είναι αρκετά τα μέτρα για την οικονομία;».

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να ακούγονται τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα του παρελθόντος, να λαμβάνονται ημίμετρα, να μην γίνεται ουσιαστική συζήτηση», κατέληξε ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ