Εμείς έχουμε τον Τσιόδρας και στην Σερβία έχουν την Τεπαβσέβιτς να τους ενημερώσει για τον Κορονοιο - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εμείς έχουμε τον Τσιόδρας και στην Σερβία έχουν την Τεπαβσέβιτς να τους ενημερώσει για τον Κορονοιο

featured image

Έως σήμερα 66 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σερβία λόγω κορωνοϊού

Η επιστήμονας που ενημερώνει τους Σέρβους για την πορεία της πανδημίας στη χώρα τους στρέφει τα βλέμματα πάνω της όχι μόνο λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για την πληθωρική επιδημιολόγο και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Ντάριγια Κίσιτς Τεπαβσέβιτς (Darija Kisic Tepavcevic) που στην εποχή της πανδημίας, αποτελεί το δημοφιλέστερο πρόσωπο στη χώρα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Η Τεπαβσεβιτς, ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας της Σερβίας να ενημερώνει μαζί με τον συνάδελφό της επιδημιολόγο Πρέντραγκ Κον (Predrag Kon) τα σερβικά ΜΜΕ για την πορεία της πανδημίας, ενώ λαμβάνει μέρος στις κυβερνητικές συσκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι πρόσωπο που τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της επικεφαλής της σερβικής κυβέρνησης, πρωθυπουργού Άνα Μπρνάμπιτς.

Στο βίντεο η χθεσινη ενημέρωση της κυρίας Τεπαβσέβιτς στα σερβικά ΜΜΕ:


Uživo - Presek stanja u vezi sa korona virusom u Srbiji (09.04.2020)

Η Τεπαβσέβιτς εμφανίζεται σε δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών στο Βελιγράδι, αλλά και Διεθνών Δικτύων. Aποφεύγει να φοράει μάσκα, αλλά πάντα κυκλοφορεί με προστατευτικά γάντια.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου το 2001 και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας. Το διδακτορικό της, είχε θέμα: «Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας». Το 2020 εξελέγη στη θέση Βοηθού Καθηγητή στο μάθημα της Επιδημιολογίας στη Σχολή Ιατρικής. Το 2007 εκλέχτηκε επίκουρη καθηγήτρια και σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου. Παράλληλα είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας.

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ