Η καινοτομία στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19 - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η καινοτομία στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19

featured image

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της νόσου Covid-19, η παγκόσμια επιστημονική και ερευνητική κοινότητα έχει επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα για την εύρεση, μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση εμβολίου και θεραπειών κατά του ιού. Πρωταγωνιστές της έρευνας αυτής είναι οι εταιρείες που στηρίζουν την καινοτομία στην φαρμακευτική βιομηχανία. Πρόκειται για εταιρείες που παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, αποτελούν μέλη του PhRMA Innovation Forum.

Με δεδομένο ότι στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε  η ενημέρωση αναφορικά με την πορεία των ερευνών για την αντιμετώπιση της Covid-19 αποτελεί ζήτημα πολύ υψηλού ενδιαφέροντος για όλους, οφείλουμε από την πλευρά μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ακριβείς.  Ο ιστότοπος του PhRMA Innovation Forum στις ΗΠΑ (phrma.org) αποτελεί μια  αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για τις ερευνητικές προσπάθειες της καινοτόμου φαρμακευτικής βιομηχανίας.


«Η σημερινή κατάσταση αποδεικνύει την αναγκαιότητα και τη μοναδική αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας καθώς τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19. Οι καινοτόμες εταιρείες, από την αρχή της κρίσης καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια επενδύοντας στη γνώση, την εξειδίκευση και την επίπονη προσπάθεια κορυφαίων επιστημόνων και ερευνητών. Χρησιμοποιούν κάθε δυνατό πόρο που διαθέτουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της πανδημίας και τελικά εξάλειψη του ιού» επισημαίνει η πρόεδρος του ΔΣ του PhRMA Innovation Forum Έλενα Χουλιάρα.

Και συμπληρώνει: «Στην κρίσιμη αυτή περίοδο είναι απαραίτητο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους Επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  Να επισημανθεί ότι  οι καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να συνδράμουν με κάθε μέσο στις προσπάθειες των υγειονομικών Αρχών στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο για την περίθαλψη των νοσούντων από Covid-19.»

Το PhRMA Innovation Forum ενώνει τη φωνή του με όλους εκείνους που στην κρίσιμη αυτή περίοδο διαδίδουν, υποστηρίζουν και φυσικά τηρούν τα προληπτικά μέτρα εναντίον της διάδοσης του ιού.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ