«Σκάνδαλο στη FIFA, δωροδοκία για τα Mουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ» - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

«Σκάνδαλο στη FIFA, δωροδοκία για τα Mουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ»

featured image

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (US Department of Justice) ανακάλυψε στοιχεία για δωροδοκία σε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι άνθρωποι της παγκόσμιας επιτροπής πήραν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να ψηφίσουν υπέρ της Ρωσίας και του Κατάρ με σκοπό να φιλοξενήσουν τα Μουντιάλ.

US Indictment: FIFA officials were bribed to gift Russia and Qatar World Cup

via ⁦@nytimes⁩ https://t.co/kyiaXReKZu

— tariq panja (@tariqpanja) April 6, 2020

Το Μουντιάλ του 2018 έλαβε χώρα στην Ρωσία, ενώ του 2022 είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Κατάρ.

Το έγγραφο του US Department of Justice κάνει λόγο για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τα οποία κατηγορούνται όσοι είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση.

US indictment published tonight says in black and white FIFA execs were PAID BRIBES to vote for RUSSIA and QATAR World Cups. pic.twitter.com/4KYNbHFMNm

— tariq panja (@tariqpanja) April 6, 2020


Επιπλέον ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Jack Warner πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρίες με σκοπό να πάνε οι ψήφοι στη Ρωσία για να διοργανώσει του Μουντιάλ του 2018.

Eπίσης κατηγορούνται τρία μέλη της FIFA στη Νότια Αμερική ότι δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν το Κατάρ για να διοργανώσει του Μουντιάλ του 2022. Ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο Τεισέιρα, ο Νικολά Λεόζ της Παραγουάης και ο Χούλιο Γρονδόνα της Αργεντινής.

New US indictment states senior FIFA officials were bribed to award Russia and Qatar their World Cups, report: https://t.co/SnbrgE014s

— Martyn Ziegler (@martynziegler) April 6, 2020

Οι Λεόζ και Τεισέιρα είχαν κατηγορηθεί και το 2015 για δωροδοκία όσον αφορά την πώληση δικαιωμάτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ουδείς εκ των FIFA και Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θέλησε να κάνει σχόλιο για τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ