Η Pfizer και το Pfizer Foundation προχωρούν σε δωρεά επιχορηγήσεων αξίας 40 εκατ. δολαρίων - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η Pfizer και το Pfizer Foundation προχωρούν σε δωρεά επιχορηγήσεων αξίας 40 εκατ. δολαρίων

featured image

Η Pfizer Inc. και το Pfizer Foundation ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δωρεά 40 εκατομμυρίων δολαρίων υπό μορφή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ιατρικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων επιπτώσεων στην υγεία από την πανδημία της νόσου COVID-19 στις Η.Π.Α. και ανά τον κόσμο.

Η δωρεά θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες των εταίρων, που εργάζονται με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, καθώς και την ενίσχυση και θωράκιση των ευάλωτων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης ενάντια σε μελλοντικές απειλές για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, η Pfizer ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των ασθενών και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συγκυρίας, δωρίζει περισσότερα ζωτικής σημασίας φάρμακα και εμβόλια στις Η.Π.Α. και ανά τον κόσμο.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και κατανοούμε την ανάγκη για άμεση και σημαντική συνεισφορά των φιλανθρωπικών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε να στηρίξουμε τους τοπικούς και παγκόσμιους εταίρους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, με στόχο τη διάσωση ανθρώπινων ζωών», δήλωσε η Caroline Roan, Πρόεδρος του Pfizer Foundation και Vice President, Global Health & Patient Access της Pfizer Inc. «Στη Pfizer, πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να προστατέψουμε τα άτομα, που είναι πιο ευάλωτα στη νόσο, και αξιοποιούμε τους πόρους μας στο έπακρο, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανταπόκριση της εταιρείας μας στη νόσο COVID-19».

Οι επιχορηγήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα διατεθούν σε διεθνείς ΜΚΟ και εταίρους, που συμβάλλουν με τη δράση τους στην άμεση ανθρωπιστική βοήθεια κατά της νόσου COVID-19 και τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Τις τελευταίες εβδομάδες, πάνω από 1 εκατ. δολάρια διατέθηκαν υπό μορφή επιχορηγήσεων σε αναγνωρισμένους εταίρους, όπως η Direct Relief, το Project HOPE και η International Medical Corps, με σκοπό την παροχή άμεσα αναγκαίων προμηθειών και εξοπλισμού στους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής και τη στήριξη των παγκόσμιων προσπαθειών ανάκαμψης.


Μέσω του προγράμματος Παγκόσμιων Ιατρικών Επιχορηγήσεων, η Pfizer θα προβεί σε δωρεά ύψους 5 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη αξιόλογων εκπαιδευτικών και ερευνητικών προτάσεων, που επιδιώκουν τη βελτίωση της αναγνώρισης, της διάγνωσης, της θεραπείας και της συνολικής αντιμετώπισης των ασθενών με COVID-19. Η επιχορήγηση στον τομέα της Βελτίωσης της Ποιότητας θα διατεθεί σε ιατρικά κέντρα, νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές, με σκοπό τη βελτίωση της αντιμετώπισης και των εκβάσεων των ασθενών με COVID-19.

Το μεγαλύτερο μέρος των δωρεών θα διανεμηθεί στους εταίρους εντός των επόμενων τεσσάρων έως έξι εβδομάδων, βάσει προηγούμενης αξιολόγησης των πρωταρχικών αναγκών στο πλαίσιο της ανταπόκρισης στην πανδημία, καθώς και των δυνατοτήτων και ελλείψεων των εταίρων σε επίπεδο πόρων. Η Pfizer, το Pfizer Foundation και οι εταίροι της θα παρακολουθούν και θα αξιολογούν την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και τα αποτελέσματα αυτών των επιχορηγήσεων. Οι δωρεές αυτές ενισχύουν τη μακρόχρονη δέσμευση της Pfizer για την καταπολέμηση των λοιμωδών νοσημάτων, την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τους ασθενείς που χρήζουν θεραπείας, ιδιαίτερα σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Η Pfizer, επίσης, δημιούργησε ένα νέο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ιατρικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, το οποίο ενθαρρύνει τους εργαζόμενους-ιατρούς να παράσχουν διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες και να ενισχύσουν τον τομέα της δημόσιας υγείας στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Οι ιατροί, που αισθάνονται ότι είναι καθήκον τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, μπορούν πλέον να συμμετάσχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της νόσου. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την αμοιβή και τα επιδόματά τους στο ακέραιο και θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με το πέρας της παροχής υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή,  πολλοί από τους 90.000 περίπου εργαζόμενους της Pfizer αφιερώνουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους μέσω ηλεκτρονικών και άλλων ασφαλών εθελοντικών δράσεων για την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών αναγκών, που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19 σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων, ενώ το Pfizer Foundation χορηγεί τα αντίστοιχα ποσά των δωρεών, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε τοπικούς, εθνικούς και παγκόσμιους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ