Η Rihanna μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που έχει δεχτεί - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η Rihanna μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που έχει δεχτεί

featured image

Για τις εμπειρίες ρατσιστικής συμπεριφοράς που έχει βιώσει μίλησε η τραγουδίστρια της ποπ και R&B και επιχειρηματίας Rihanna εξηγώντας πώς η ίδια και η οικογένειά της υποβάλλονταν σε τραυματικούς μεταναστευτικούς ελέγχους όταν μεγάλωνε στα Μπαρμπέιντος.

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue η τραγουδίστρια ανέφερε ότι η μητέρα της ήταν αντιμέτωπη με πρακτικές διακρίσεων, όταν μετανάστευσε στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής από τη Γουιάνα, πρώην βρετανική αποικία στη Νότια Αμερική.

«Οι μετανάστες από τη Γουιάνα είναι σαν τους Μεξικανούς των Μπαρμπέιντος» δήλωσε η τραγουδίστρια. «Έτσι καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τους Μεξικανούς ή τους Λατίνους, οι οποίοι υφίστανται διακρίσεις στην Αμερική. Ξέρω πώς αισθάνεσαι όταν έρχεται η υπηρεσία μετανάστευσης στο σπίτι σου μέσα στη νύχτα και βγάζει τους ανθρώπους έξω» τόνισε σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αδικίες που συμβαίνουν σήμερα.

«Όχι η μητέρα μου, ήταν νόμιμη» πρόσθεσε. «Αλλά ας πούμε ότι γνωρίζω πώς είναι αυτή η μάχη. Ήμουν μάρτυρας. Ήμουν πιθανότατα, οκτώ χρόνων, όταν το βίωσα μέσα στη νύχτα. Γνωρίζω λοιπόν πόσο απογοητευτικό είναι για ένα παιδί – και αν ήταν ο γονιός μου που τον έβγαζαν έξω από το σπίτι- μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η ζωή μου θα ήταν χάος» ανέφερε.


Από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο πριν από τρία χρόνια, η τραγουδίστρια απέκτησε μία νέα οπτική για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της αδικίας και του ρατσισμού. «Νομίζω ότι η αστυνομική βία είναι πιθανώς εξαιρετικά σκληρή στην Αμερική, αλλά ο ρατσισμός είναι παντού. Παντού» υπογράμμισε.

«Είναι το ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι απροκάλυπτος και γίνεται ολοένα και περισσότερο κανόνας, ή είναι υποβόσκων και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι είναι τόσο ξεκάθαροι σε αυτό» ανέφερε.

Η Rihanna τόνισε ότι βρίσκεται στην αρχή μιας νέας εποχής ως επιχειρηματίας και ως καλλιτέχνης.

Αναφερόμενη στο επερχόμενο, ένατο άλμπουμ της, είπε ότι θα κυκλοφορήσει όταν εκείνη θα είναι ευτυχισμένη με αυτό.

«Δεν υπάρχουν κανόνες. Δεν υπάρχει φόρμα. Υπάρχει μόνο καλή μουσική και όταν την αισθάνομαι την προσθέτω» εξήγησε προσθέτοντας ότι έχει δοκιμάσει όλα τα μουσικά είδη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας ανέφερε ότι εργάζεται πολύ τώρα, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζεται στο μέλλον.

«Ξέρω ότι θα θέλω να ζω διαφορετικά» είπε και απαντώντας στην ερώτηση πώς βλέπει τον εαυτό της σε δέκα χρόνια ανέφερε: «Σε δέκα χρόνια; Θα είμαι 42. Θα έχω παιδιά, τρία ή τέσσερα».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ