Κορονοϊός: Ενδείξεις ότι φάρμακο κατά της ελονοσίας χτυπά τον SARS-CoV-2 - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Ενδείξεις ότι φάρμακο κατά της ελονοσίας χτυπά τον SARS-CoV-2

featured image

O Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ελπίζει ότι το φάρμακο κατά της ελονοσίας Resochin θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των σοβαρά νοσούντων από τον κορονοϊό.

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός πολιτικός είπε στην εφημερίδα Bild ότι «υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι ορισμένα φάρμακα, όπως το φάρμακο κατά της ελονοσίας Resochin, φαίνεται πως θα βοηθήσουν τους σοβαρά νοσούντες από τον κορονοϊό. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, διότι κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα έχει παρενέργειες».

Ο Σπαν πρόσθεσε επίσης πως αναμένει «να κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά τou Covid-19 παρά ένα εμβόλιο» όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), την αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ το πρώτο τεστ αίματος για την ανίχνευση προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του νέου κορονοϊού, που δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 έως 20 λεπτά.

Τα τεστ -που κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθούν και στην Ελλάδα- μπορούν να αποβούν χρήσιμα για να αποκαλύψουν τι ποσοστό ενός πληθυσμού έχει νοσήσει με Covid-19 και ποιά είναι η πραγματική θνητότητα της νόσου, αν ληφθούν υπόψη τα ήπια και ασυμπτωματικά κρούσματα.

Τα τεστ αντισωμάτων θα μπορούν επίσης να εντοπίσουν ποιοι άνθρωποι έχουν πλέον κάποια ανοσία, ώστε να μπορούν, σχετικά άφοβα, να βγουν από το σπίτι τους και να επιστρέψουν στην εργασία τους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το υγειονομικό προσωπικό.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ