Τα μηνύματα που «καίνε» το ζευγάρι και οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τις τελευταίες ώρες της Τζωρτζίνας - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Τα μηνύματα που «καίνε» το ζευγάρι και οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τις τελευταίες ώρες της Τζωρτζίνας

featured image

«Ο θείος της έλεγε να μπει η Ρούλα σε κλινική»

Αίσθηση προκαλούν τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται στο φως, σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας και την κατηγορούμενη για τον χαμό της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου. Τα πυκνά και οργισμένα μηνύματα του ζεύγους, που αντάλλαξαν μετά το χαμό του βρέφους και πριν την ανακοπή της 9χρονης, «δένουν» με τις νέες μαρτυρίες που παρουσίασε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό το τι συνέβη τη νύχτα της Τρίτης 6 Απριλίου 2021, κοντά ένα 24ωρο πριν η 33χρονη οδηγήσει την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο. Εκείνη την ημέρα είχε κλειστεί σε ένα ξενοδοχείο και «εκβίαζε» τον άντρα της, που βρισκόταν στην Αθήνα, να γυρίσει πίσω, αλλιώς θα αυτοκτονούσε. Η κατάσταση μεταξύ τους έδειχνε να έχει εκτροχιαστεί και παρατηρητής ήταν η 9χρονη κόρη τους. Αργά τη νύχτα της ίδιας ημέρας ο Μάνος της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για την Τζωρτζίνα.

Οι φίλες της Ρούλας που βίωσαν τα όσα συνέβαιναν εκείνη την ημέρα των ακραίων γεγονότων, μίλησαν στην εκπομπή για αυτά που είδαν και άκουσαν.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ανάστατη γιατί άκουγε τους συγγενείς της και καταλάβαινε ότι κάτι συνέβαινε με τη Ρούλα. Εγώ την έψαχνα και έλεγα στο παιδί δικαιολογίες. Την πήγαμε στο σπίτι μίας άλλης φίλης για να μην ακούει τις εντάσεις. Τετάρτη βράδυ την πήρε η αδελφή της Ρούλας από το φιλικό σπίτι και λίγο μετά την πήγε στο Καραμανδάνειο. Το παιδί δεν έβγαλε ούτε ένα βράδυ στο σπίτι της μάνας», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Πιστέψαμε ότι η Ρούλα είχε επηρεαστεί με την Ίριδα, γι’ αυτό και ήθελε να αυτοκτονήσει. Έκανε ολόκληρα κόλπα. Εμείς την ψάχναμε στα νεκροταφεία και φοβόμασταν μην έχει κάνει κακό στον εαυτό της και αυτή βρισκόταν ξαπλωμένη στο ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή θυμάμαι που μου είπε η αδελφή της πως παραδίδονταν τα μηνύματα που της έστελνε, αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Η Ρούλα όταν την έπιαναν τα νεύρα της γινόταν άλλος άνθρωπος. Εγώ θυμάμαι μία κουβέντα του θείου της που έλεγε όταν ήμασταν όλοι μαζί στο σπίτι της, να την κλείσουνε σε κλινική. Γνώριζαν δηλαδή στην οικογένεια πως είχε πρόβλημα. Εάν είχαν κινητοποιηθεί νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει το ένα παιδί, τουλάχιστον την Τζωρτζίνα».

Αυτό που έκανε εντύπωση στην μάρτυρα, είναι το γεγονός πως η Ρούλα ήθελε με κάθε τρόπο να κρατήσει μακριά τον Μάνο από την 9χρονη κόρη του. Λίγο πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, θυμάται ότι έπαιζε χαρούμενη στο βουνό:

«Τετάρτη μεσημέρι ήμουν μαζί με την Τζωρτζίνα και κοιμόταν σαν πουλάκι. Όταν της έλεγα να πάρουμε τη μαμά να μιλήσει, έλεγε όχι. Ήταν μία χαρά. Είχε μία ηρεμία. Μου ζωγράφισε κάτι και μου έγραφε “σ’ αγαπώ πολύ”. Μετά έγινε ότι έγινε. Η Ρούλα μας είπε πως εκείνο το βράδυ η μικρή είδε ένα όνειρο, έκανε σπασμούς και την έτρεξε στο Καραμανδάνειο. Σοκαριστήκαμε».

«Την ψάχναμε παντού να προλάβουμε το κακό»

Μία άλλη φίλη του ζευγαριού, στην οποία είχε φιλοξενηθεί η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα τις ημέρες κοντά στην κηδεία της αδελφής της, Ίριδας, όσο και την ημέρα που η Ρούλα απειλούσε πως θα έβαζε τέλος στη ζωή της, σπάει τη σιωπή της και τα όσα λέει είναι αποκαλυπτικά.

«Κάπως είχαν ηρεμήσει η Ρούλα και ο Μάνος μεταξύ τους, ξανατσακώθηκαν όμως και μετά ο Μάνος έφυγε από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα μου είχε πει: “επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα, η μπέμπα έσκασε και πέθανε”», ανέφερε το πρόσωπο που βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια.

«Στις 6 Απριλίου το μεσημέρι στέλνει μήνυμα η αδελφή της ότι δεν την έβρισκαν ούτε στα τηλέφωνα, ούτε πουθενά. Φάγαμε τον τόπο, έψαχναν στη μαρίνα μήπως έχει φουντάρει, ένας θείος έσπασε την πόρτα από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς μήπως είχε αυτοκτονήσει. Για να μη ζει η μικρή όλη αυτή την κατάσταση, η αδελφή της με ρώτησε εάν μπορούσα να την πάρω σπίτι να την προσέχω, κάτι που έκανα. Λίγο μετά βρήκαν τη Ρούλα σ’ ένα ξενοδοχείο που δούλευε παλιά. Εκεί είχε καλέσει τον Μάνο και τον απειλούσε ότι θα αυτοκτονούσε εάν δεν επέστρεφε. Όταν έμαθε η Ρούλα ότι έχω εγώ τη μικρή, έβαλε την αδελφή της να επικοινωνήσει μαζί μου, λέγοντάς μου να μην αφήσω τον Μάνο να τη δει. Τον βάλαμε κρυφά στο σπίτι γιατί η Τζωρτζίνα ήθελε να τον δει. Το επόμενο βράδυ ήρθαν οι γονείς και η αδελφή της να την πάρουν και να την πάνε στον Αλισσό, όπου ήταν και η Ρούλα. Πήγανε κάτω και το ξημέρωμα την μετέφερε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς, όπως είπε. Την άλλη μέρα το έμαθα από την ***** και μου ήταν αδιανόητο αυτό το πράγμα, δεν το χώραγε ο νους μου», κατέληξε η μάρτυρας.

«Ο θείος της έλεγε να μπει η Ρούλα σε κλινική»

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην ξαφνική αλλαγή της Τζωρτζίνας απ’ όταν μίλησε στο τηλέφωνο με την μητέρα της μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, αλλά και στην παρότρυνση του θείου της Ρούλας να νοσηλευτεί η ίδια σε κάποια κλινική.

«Το παιδί μίλησε με τη Ρούλα τηλεφωνικά όσο έμενε σπίτι μου, αλλά ήταν στο δωμάτιο, όχι μπροστά μου. Μετά άλλαξε ξαφνικά και δεν είχε διάθεση. Ο Μάνος ήρθε το βράδυ, παρότι η Ρούλα μας είχε απαγορεύσει να τη δει και η Τζωρτζίνα έτρεξε στην αγκαλιά του. Εκείνη έλεγε ότι το παιδί δε θέλει τον Μάνο, όμως εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Ο Μάνος είπε ότι δεν μπορούσε να την πάρει γιατί δεν ήθελε να μπλεχτεί επειδή συμβουλευόταν κάποιο δικηγόρο. Ήρθε, την είδε για λίγα λεπτά και της είπε ότι θα μιλούσε με τη μητέρα της. Οποιοσδήποτε πατέρας σιγά να μην άφηνε το παιδί του σε όποιον να ‘ναι, αντί να το πάρει μαζί του με τέτοιες καταστάσεις. Η Ρούλα έμαθε ότι ο πατέρα της μικρής ήρθε σπίτι μου να τη δει και αντέδρασε έντονα», συνέχισε η μάρτυρας.

Η οικογενειακή φίλη μίλησε και αυτή για την εμμονή της 33χρονης με τον Μάνο, αλλά και για την προτροπή του θείου της να εισαχθεί σε κάποια κλινική:

«Ήμουν εκεί στο σπίτι και αγωνιούσαμε όλοι. Είπα στη μητέρα της ότι μπορεί να χρειαζόταν ιατρική βοήθεια επειδή ήθελε να αυτοκτονήσει και μου είπε πως είχε περάσει πάρα πολλά από εκείνη. Ο θείος της ήταν αυτός που πρότεινε να τη βάλει σε κλινική. Η οικογένειά της έλεγε πως μόνο ο άντρας της θα μπορούσε να την πείσει για κάτι τέτοιο. Ότι ο μόνος που την ένοιαζε ήταν αυτός, πως τον έβαζε πάνω απ’ όλους, ακόμα και από τα παιδιά. Είπαμε στον Μάνο να προσέχει και να έχει το νου του για την Τζωρτζίνα. Είχαμε μία υποψία μήπως έκανε κάτι στο μωρό, αλλά κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Ούτε ο Μάνος ήθελε να παραδεχτεί αυτά που του λέγαμε, αλλά είπε ότι θα έχει το νου του».

Αυτό που της έκανε εντύπωση είναι πως παρόλο που δεν τους γνώριζε για πολύ καιρό, της εμπιστεύτηκαν τόσο εύκολα το παιδί τους: «Το βράδυ την πήραν από εμένα και λίγες ώρες μετά κατέληξε στο Καραμανδάνειο… Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε και μίλησε με τον Σπύρο Σορβατζιώτη, τον δικηγόρο που είχε απευθυνθεί ο Μάνος Δασκαλάκης για να κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου αμέσως μετά το επεισόδιο που προκάλεσε η σύζυγός του με την απειλή αυτοκτονίας.

«Το βράδυ της Τρίτης 6 Απριλίου γύρω στις 22:00 ήρθε ο κ. Δασκαλάκης στο γραφείο μου για να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου. Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη, ορίστηκε ένα δεύτερο ραντεβού δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 8 Απριλίου για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Δεν προσήλθε γιατί είχε ήδη μεσολαβήσει η εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο. Με ενημέρωσε σχετικά ο ίδιος τηλεφωνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Σορβατζιώτης, με τη δημοσιογράφο να τον ρωτά: «Σας είπε αν η σύζυγός του, του απαγόρευε να έρθει σε επαφή με το παιδί μέσα στο Καραμανδάνειο;»

«Ναι, με ενημέρωσε και μεσολάβησα στον τότε πληρεξούσιο δικηγόρο της κυρίας Πισπιρίγκου για να του επιτρέψει η ίδια να δει το παιδί του μέσα στο νοσοκομείο. Κάτι που έγινε. Δεν είχαμε άλλη επαφή για το διαζύγιο και η υπόθεση αυτή πάγωσε», απάντησε. Δεν επιβεβαίωσε τα όσα έλεγε ο Μάνος, ότι ήθελε την επιμέλεια της Τζωρτζίνας, αλλά τον εμπόδιζαν οι δικηγόροι.

Τα οργισμένα μηνύματα

Πολλά από τα μηνύματα της κατηγορούμενης που έχουν δει το φως και αποτελούν μέρος της δικογραφίας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, ακόμη και ανατριχίλα. Οι διάλογοί της με τον Μάνο Δασκαλάκη είναι ενδεικτικοί της ψυχρότητας και της έλλειψης ενσυναίσθησης της ανθρώπινης απώλειας, πόσο μάλλον αυτής του ίδιου τους του παιδιού.



«Έδειξες σ’ εμάς τι είσαι. Και στους ζωντανούς και στους πεθαμένους. Παιδί δεν κρατάω γιατί δεν θέλω να δει τι πατέρα είχε. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τώρα, όπως και η μπέμπα που “έφυγε” και σε απάλλαξε». Ο Μάνος λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της Ίριδας είχε φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, επιλέγοντας να ακολουθήσει ξεχωριστό δρόμο στη ζωή του.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, τρεις ημέρες πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η Ρούλα του έγραφε στο Viber:

«Τρέξε εσύ που το έχεις ανάγκη και ήμασταν εμπόδια. Εγώ έχω πει στην Τζωρτζίνα όλη την αλήθεια, να της πεις κι εσύ όμως ότι με είχες κάνει ‘τάρανδο’ και τι έκανα εγώ και τι εσύ, τώρα που έχασα δύο παιδιά».

Ο Μάνος την επικρίνει με καυστικό λόγο για τις επιλογές της που τον απομάκρυναν και τον έκαναν να φύγει από το σπίτι. Εκείνη του απαντά: «Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο.»

Ακολουθεί απόσπασμα από τις συνομιλίες του ζευγαριού:

Μάνος: Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κάνα καλώδιο, γελοία… Θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από δω και πέρα.

Φαίνεται πως κάποια στιγμή η Ρούλα τον ρωτά αν ηχογραφούσε τους έντονους διαλόγους τους, με τις λεκτικές της επιθέσεις και απειλές, με τον Μάνο να απαντά:

«Ναι, παιδί μου… Σε ηχογραφούσα όταν μου τα έλεγες δυστυχώς.»

Ρούλα: Δεν με νοιάζει… Δεν κρύβω κάτι… ΟΚ, για περίμενε να πάρω τον δικηγόρο μου λίγο και θα δούμε αν θα ξαναμιλήσεις στο παιδί, αλήτη… Που με ηχογράφησες κιόλας.

Μάνος: Ντροπή σου.

Τα μηνύματα συνεχίζονται μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, με την Ρούλα να ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάνος «τη χτύπησε» και εκείνον να το αρνείται.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 η κατάσταση μεταξύ του ζευγαριού εκτροχιάζεται εντελώς, όπως προκύπτει από τα μηνύματα αλλά κυρίως από την έρευνα του «Τούνελ». Δύο 24ωρα πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο στις 14:09 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου, στέλνει μήνυμα στον Μάνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της.

Ρούλα: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ.

Μάνος: Το παιδί πού είναι;…Αν κάνεις καμιά μ*** θα γίνει της π***. Τους παίρνω όλους τηλέφωνο και την αστυνομία τώρα… Παίρνω τη μάνα σου… Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνε ότι γουστάρεις… Άμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα…! Δεν θα μας κάνεις όλους μ*** εσύ με το έτσι θέλω… Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Απόδειξέ το με αυτή την κίνηση… Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές, δε σε φοβάμαι.

Φαίνεται πως η Τρίτη 6 Απριλίου ήταν η μέρα που έφερε τα πάνω κάτω στο ζευγάρι και δρομολόγησε την αρχή του τέλους για την Τζωρτζίνα. Η οικογένεια της Ρούλας την αναζητά με αγωνία. Έχουν μάθει ότι απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή της.

Αδελφή Ρούλας: «Σήκωσε το τηλέφωνο, θα σε πάρει ο δ****… Τα έχεις κάνει π******… Αντί να σκεφτείς γ***** τον Χριστό σου γ***, ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες α****… Τσακίσου και σήκωσέ το… Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί … Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π*******. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές».

Μπροστά στις νομικές συνέπειες η Ρούλα το ίδιο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι, αλλά όχι στην Τζωρτζίνα που βρίσκεται αλλού. Αίσθηση προκαλούν τα μηνύματα των δύο αδελφών και τις επόμενες ημέρες από τις 8 Απριλίου, ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μέχρι τις 15 Απριλίου, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ρίο.

Την ώρα που το άτυχο κοριτσάκι δίνει μάχη για τη ζωή του, η μητέρα του είναι απόλυτα προσηλωμένη στον Μάνο, στο αν φορά ή όχι τη βέρα του. Όταν η αδελφή της τη ρωτά για την Τζωρτζίνα, εκείνη της απαντά: «Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε, αυτό!»

Το μυαλό της όμως παραμένει στον σύζυγό της και ζητά από την αδελφή της να ελέγξει αν δηλώνει παντρεμένος ή ελεύθερος στο προφίλ του στο FACEBOOK.

Το «όνειρο» της κατηγορούμενης για το πανάκι του βρέφους

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα και οι αργοί ρυθμοί στην εξέλιξή της συνεχίζονται. Για την 9χρονη Τζωρτζίνα η υπόθεση έχει «δέσει» απόλυτα. Αυτό τονίζουν όσοι ενεπλάκησαν με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, που αποδόθηκε ξεκάθαρα σε ανθρωποκτονία και οδήγησε στην προφυλάκιση της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην Τζωρτζίνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για να ριχθεί άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Υπάρχει ένα κοινό εύρημα, το οποίο είναι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Στις δύο αδελφές, εντοπίζονται δηλαδή κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ τους, που στην περίπτωση της Τζωρτζίνας είναι στην «ζώνη ένα» όπως λένε στην «γλώσσα» τους οι ιατροδικαστές. Είναι δηλαδή σε μικρό βαθμό, αφού ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και δεν πρόλαβε να αλλοιωθεί όλο το ήπαρ. Στην Μαλένα ήταν και στις «τρεις ζώνες» δηλαδή καθολική αλλοίωση που ίσως οφείλεται σε παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης ή άλλων ουσιών σε μικρότερες όμως δόσεις.

Από την θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία που είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, προκλήθηκε υποξία, έλλειψη οξυγόνου δηλαδή στα εγκεφαλικά της κύτταρα που οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και στην κατάρρευση του οργανισμού της. Το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη παραδόθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς σχόλια επί των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων και αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτά στην αρμόδια Ανακρίτρια μόλις κληθεί για κατάθεση.

Σημαντικό όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές θα είναι και να δοθεί εντολή να αναλυθούν τρίχες του παιδιού ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στις προηγούμενες ενδεχομένως απόπειρες που υπήρξαν σε βάρος του.

Τα δείγματα και τα όργανα των δύο άλλων αδελφών που είχαν συντηρηθεί, έχουν παραδοθεί στα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, για τις τοξικολογικές και για τις ιστολογικές εξετάσεις αντίστοιχα. Θα τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα καθώς ήδη έχουν προειδοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι από την εισαγγελία για βαρύτατες νομικές συνέπειες, σε περίπτωση παραβίασης της μυστικότητας της έρευνας.

Αίσθηση προκαλεί και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της. Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της και την αδελφή της μετά τον θάνατο του βρέφους και αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Λίγες μέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, στέλνει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Μάνου Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», όντως η Πισπιρίγκου κάλεσε στο τηλέφωνο την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και της ζήτησε το πανάκι της Ίριδας πίσω, με το πρόσχημα ότι μάζευε τα πράγματα της μικρής και για συναισθηματικούς λόγους το ήθελε. Η ιατροδικαστής της τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς το πανάκι αποτελούσε πειστήριο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως και έγινε και βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Λόγω της κατάστασης συντήρησης των ιστών των οργάνων των δύο παιδιών στην φορμόλη και της μουμιοποίησής τους, οι αναλύσεις που θα γίνουν στα τοξικολογικά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα καθυστερήσουν. Χρειάζεται ειδική επεξεργασία και έτσι θα παραταθεί αρκετά η λύση του γρίφου, ωστόσο θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απάντησε και στο σχετικό ερώτημα της 18ης Ανακρίτριας που ζητούσε να της διαβιβαστούν στοιχεία για την πιθανή πηγή προέλευσης της κεταμίνης, νόμιμα ή παράνομα και με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Στην απάντησή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως η παράνομη διακίνηση ουσιών γίνεται μέσα από ιστότοπους «φαντάσματα» που λειτουργούν για ελάχιστο χρόνο και πως έχουν απευθυνθεί αρμοδίως στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.