Οι νέες αγαπημένες συνήθειες των κλεφτών αυτοκινήτων - Τι προτιμούν; - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Οι νέες αγαπημένες συνήθειες των κλεφτών αυτοκινήτων - Τι προτιμούν;

featured image

Η πληθώρα των ακριβών ηλεκτρονικών συστημάτων των πολυτελών αυτοκινήτων περνούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κλεφτών, που προσαρμόζονται και αυτοί στις ανάγκες της νέας εποχής.

Το φαινόμενο της κλοπής των πανάκριβων οθονών πολυμέσων και των τιμονιών -τα οποία πλέον ενσωματώνουν πολλές ηλεκτρονικές λειτουργίες- ξεκίνησε από δύο πόλεις της Ιταλίας, την Τσεζένα και το Φορλί, και πλέον επεκτείνεται σε όλη τη γειτονική χώρα.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Οι λωποδύτες δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις πολυτελείς γερμανικές φίρμες, δηλαδή στις Audi, BMW και Mercedes. Τον τελευταία καιρό οι αρχές έχουν καταγράψει πολλαπλά συμβάντα ξηλώματος των κεντρικών ηλεκτρονικών τους μονάδων, των δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης, των καμερών και άλλων ακριβών ηλεκτρονικών τους εξαρτημάτων.

Τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων κρύβουν πολύτιμα microchips, που πλέον είναι δυσρεύρετα και πληρώνονται αδρά στην παράνομη αγορά


Οι ληστές φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει πρόσφορο έδαφος στη διοχέτευση τέτοιων ανταλλακτκών στην αγορά των μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, το οποίο έχει προκύψει αναμφίβολα από την έλλειψη εργοστασιακών ανταλλακτικών λόγω της παγκόσμιας έλλειψης microchips.


Ως αποτέλεσμα, ένα τιμόνι -για παράδειγμα- που ενσωματώνει τις μικρές ηλεκτρονικές μονάδες που ελέγχουν τη λειτουργία των αερόσακων, έχει γίνει ξαφνικά σπάνιο και πολύτιμο είδος στην αγορά των ανταλλακτικών. Το ίδιο ισχύει και για τον πολύπλοκο και προηγμένο μηχανισμό των νέων φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED.

Η Hyperscreen της Mercedes έχει διαγώνιο 55 ινστών και ενσωματώνει τρεις διαφορετικές ψηφιακές οθόνες

Ένας καλά εξασκημένος λωποδύτης δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να αφαιρέσει τα ακριβά και δυσεύρετα αυτά ηλεκτρονικά συστήματα από ένα πολυτελές αυτοκίνητο, παραβιάζοντας τα συστήματα ασφαλείας του. Πολλές από τις ηλεκτρονικές αυτές μονάδες μεταπωλούνται στην παράνομη αγορά έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Διεθνώς ρεζίλι με την καταγγελία τουρίστριας για τα καβουροπόδαρα 600€ στη Μύκονο (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πλούσιο πρωινό, πισίνα, θέα, μποστάνι: Αuτο είναι το ξενοδοχείο των Σταυροπούλου – Χατζηπαναγιώτη στην Μάνη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος για τη φωτογραφία της Σταματίνας Τσιμτσιλή που πατάει τον σκύλο στην εκπομπή της!

[/expander_maker]