- Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

featured image

Η 27χρονη ψυχολόγος που έπεσε θύμα του μεσήλικα Αλβανού οικοδόμου που τον κάλεσε να κάνει εργασίες στον θεραπευτικό της χώρο και αυτός της όρμησε και επιχείρησε να τη φιλήσει στο στόμα και να τη θωπεύσει, μιλάει στο protothema για τον εφιάλτη που έζησε.

Η Ίριδα Καλπούζου αποφάσισε να προσφύγει στην Αστυνομία και να καταγγείλει το σ3ξουαλικό «αρπακτικό» που της επιτέθηκε γιατί όπως λέει «είμαι καλά. Δεν με άγγιξε αυτός ο άνθρωπος. Τα κατάφερα. Είμαι καλά και αποφάσισα να προσφύγω στην Αστυνομία και να καταθέσω μήνυση για να δουν και άλλοι άνθρωποι ότι δεν χρειάζεται να φθάσει η κατάσταση στο βιασμό για να σπάσει η σιωπή. Πρέπει να μιλάμε και αυτό είμαι διατεθειμένη και ως ψυχολόγος να επικοινωνήσω».

«Σε σκέφτομαι και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σε βλέπω και τρέμω. Αυτά τα χεράκια είναι για φίλημα…»

Ξεκινώντας την αφήγηση της η κυρία Καλπούζου, παντρεμένη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, αναφέρει πως μετά απο αναζήτηση κατάφερε να βρει τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο στη Νέα Χαλκηδόνα με τον Αλβανό οικοδόμο να μην αποτελεί δική της επιλογή αλλά της ιδιοκτήτριας που ήδη έκανε εργασίες στο οίκημα. Η ψυχολόγος, του ζήτησε να κάνει και κάποιες στον δικό της χώρο και αυτός δέχθηκε να τον προσλάβει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

«Δούλευε συνήθως αργά και από ότι κατάλαβα περνούσε ώρες της ημέρας εκεί. Μπορεί να έτρωγε ή να κοιμόταν. Στις 19:00 που πήγα εκεί, πήγα να μετρήσω και να πάρω διαστάσεις για να τοποθετήσω τα έπιπλα. Από την αρχή, αυτός ο άνθρωπος προέβαινε σε φιλοφρονήσεις όπως “Σε βρίσκω πολύ όμορφη γυναίκα” όμως προσπαθούσα να τον αποφύγω ευγενικά λέγοντας του “Σε παρακαλώ. Είμαι παντρεμένη και έχω σύζυγο και παιδί…”. Προχθες λοιπόν που πήγα και μετρούσα το χώρο προσεφέρθη να με βοηθήσει με το μέτρο λέγοντας μου “Εγώ θα μετρήσω, γιατί αυτά τα χεράκια είναι για φίλημα”. Και μετά συνέχισε λέγοντας και άλλα όπως “Σε σκέφτομαι και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Σε βλέπω και τρέμω. Το βλέπεις πως τρέμουν τα χέρια μου, τώρα που είσαι εδώ;”. Πάγωσα… Αυτός ήταν ο αμυντικός μου μηχανισμός. Σε κάθε σχόλιο του πάγωνα”. Αυτό που ήθελα είναι να σηκωθώ να φύγω από τον χώρο. Μάλιστα, επειδή έκανε τέτοια σχόλια, πάντα πήγαινα στον χώρο με μακρύ φόρεμα. Ούτε φούστα, ούτε σορτς. Μόνο μακριά φορέματα».

Τη στρίμωξε στο μπάνιο και ζητούσε «ένα φιλάκι»

Συνεχίζοντας το θύμα του οικοδόμου από την Κορυτσά, αναφέρεται και στο προφίλ του δράστη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτός ο άνθρωπος, χρησιμοποιούσε χειριστικά μέσα και όταν του είπα να κάνει κάποιες εργασίες λέγοντας ότι «αν και εφόσον είσαι καλό κορίτσι! Αυτό το ανέφερα και στην κατάθεση μου. Μάλιστα, μέσα σε δευτερόλεπτα όταν του είπα να κάνει κάτι εργασίες στον πάγκο μου έδωσε τρία φιλιά στον ώμο…”. Στις επόμενες γραμμές περιγράφει πως έγινε η άγρια επίθεση “Κάποια στιγμή, ενώ είχαν τελειώσει οι μετρήσεις, πήγα στο μπάνιο. Είναι πολύ στενό και ήρθε εκεί. Με ακούμπησε και μου είπε “Δώσε μου ένα φιλάκι”. Εκείνη τη στιγμή έσβησαν όλα… Δεν υπήρχε φωνή. Δεν υπήρχε ένταση στη φωνή μου. Μόνο πυγμή και αυτοπεποίθηση. Και του είπα “Πως τολμάς; Έχω σύζυγο και παιδί. Δεν σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα”. Ούτε τον χτύπησα, όμως πάλευα να γυρίσω το κεφάλι μου γιατί με είχε ακινητοποιήσει για να με φιλήσει στο στόμα. Κατάφερα και έφυγα χωρίς να με αγγίζει στο στόμα ή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος μου. Όμως ουσιαστικά παραβιάστηκε το σώμα μου…»



«Γιατί φεύγεις; Με σιχαίνεσαι;»

Η κοπέλα καταφέρνει να βγει έξω για να φύγει και τότε όπως αναφέρει ο δράστης, τρέχει ξωπίσω της και της λέει «γιατί φεύγεις; Που πας; Με σιχαίνεσαι;”. Και του έλεγα “Πως τόλμησες να το κάνεις αυτό; Έχω οικογένεια. Είμαι μητέρα ενός παιδιού. Σου έχω δείξει την κόρη μου. Πως τόλμησες;”. Έφυγα χωρίς να του πω “Φύγε από εδώ, πάρε πόδι” και πήγα αμέσως στην Αστυνομία. Πρέπει να σας πω, ότι ενώ του έλεγα “Πως τόλμησες να το κάνεις αυτό, εκείνος συνέχισε να μου κάνει τέτοια σχόλια”. Αποφάσισα να επικοινωνήσω το θέμα και να μιλήσω διότι πιστεύω ότι οι βιαστές και τα άτομα που κακοποιούν φθάνουν στα άκρα εξαιτίας της σιωπή των θυμάτων τους. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να μιλάει. Και στην Αστυνομία της Κηφισιάς που πήγα μου έδωσαν δύναμη και κουράγιο. Μου είπαν μη φοβάσαι τίποτα. Ο νόμος είναι με το μέρος σου. Πρέπει να μιλήσεις όμως έπρεπε να πάω στην Νέα Χαλκηδόνα να το αναφέρω το συμβάν».

Η σύλληψη

Και αν οι αστυνομικοί στην Κηφισιά ενθάρρυναν τη νεαρή μητέρα να καταγγείλει τον άνθρωπο που της επιτέθηκε, η αντιμετώπιση που είχε στο τμήμα της Φιλαδέλφειας ήταν διαφορετική. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος…

«Στην Κηφισιά μου είπαν έπρεπε να μιλήσεις. Που έπρεπε να φθάσει για να ανοίξεις το στόμα σου; Να σε βιάσει; Να σε σκοτώσει; Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεις και άλλες γυναίκες”. Την επόμενη ημέρα πήγα εκεί. Πήγα πρώτα στο σημείο με τον σύζυγο μου. Είχα ειδοποιήσει την Αστυνομία, είχα την προστασία των αρχών και του άνδρα μου. Και όταν τον έπιασαν, τον κοίταξα στα μάτια και του είπα “Τι νόμιζες; Πως τόλμησες;”. Σπάραξα… Το πάγωμα που ένιωθα, έγινε αστείρευτα δάκρυα από την ένταση τη χθεσινή. Όμως αισθάνθηκα υπερήφανη για τη γυναικεία μου δύναμη. Όλες οι γυναίκες έχουμε δύναμη», επεσήμανε.

«Όταν τον έπιασαν πήγαμε στο τμήμα της Φιλαδέλφειας. Και τότε μου είπαν οι αστυνομικοί, πως πρέπει να τον γράψουν. Σε τι αδίκημα να τον εντάξουν, λέγοντας μεταξύ τους “Καλά αυτό μπορεί να μην είναι και τίποτα…Και λέω ότι η δικηγόρος μου, μου είπε ότι υπάγεται στην κατηγορία της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Και μόλις τους το είπα, το κοίταξαν και το έγραψαν. Και τότε ο ένας αστυνομικός μου είπε “Κυρία μου μπορείτε να κάνετε είτε μήνυση, είτε τίποτα” και λέω “ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης;” και αποκρίνεται ότι “Αν δεν κάνετε μήνυση μένει εδώ”. “Και πως θα ξέρει κάποια γυναίκα το ιστορικό του; Θα καταγραφεί κάπου;” και απαντά “Όχι. Μόνο στα χαρτιά της υπηρεσίας μας.”. Και τότε αυτό ήταν που με οδήγησε να τον μηνύσω. Και ο στόχος μου δεν ήταν να πάρει το μάθημα του. Στόχος μου ήταν η δικαιοσύνη για όλα όσα μου έκανε αυτός ο άνθρωπος», πρόσθεσε.