“Κλειδωμένο το Αιγαίο” – Δεν μπορούν να διανοηθούν οι Τούρκοι τι τους περιμένει - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

“Κλειδωμένο το Αιγαίο” – Δεν μπορούν να διανοηθούν οι Τούρκοι τι τους περιμένει

featured image

«Δεν μπορούν να διανοηθούν οι Τούρκοι τι τους περιμένει σε περίπτωση που επιχειρήσουν ακραία επιθετική ενέργεια. Θα δουν την τρομακτική δύναμη πυρός που διαθέτουμε και μάλιστα από τις πρώτες ώρες. Αν νομίζουν ότι θα απειλούν χωρίς να αντιδρούμε ή θα προσπαθήσουν να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος και εμείς θα τους προσφέρουμε λουλούδια, μάλλον θα τους στεναχωρήσουμε».

Αυτό τονίζει στο Newsbomb υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού «Πενταγώνου», επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει ο παραμικρός φόβος, η παραμικρή αμφιβολία για την ισχύ και τις δυνατότητές μας. «Είμαστε πανέτοιμοι. Με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε απαντήσεις, αν χρειαστεί», προσθέτει.

«Κλειδωμένο» το Αιγαίο

Θα ήταν σίγουρα υπερβολή να πούμε πως στις Ένοπλες Δυνάμεις επικρατεί κατάσταση συναγερμού. Υπάρχει ωστόσο αυξημένη ετοιμότητα σε όλους τους Κλάδους και προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο.


Στη λεωφόρο Μεσογείων οι Επιτελείς αναλύουν καθημερινά τα δεδομένα που διαμορφώνονται και δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και την Κρήτη.


  • Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει απλωθεί σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους, με τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια να ελέγχουν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.
  • Η Πολεμική Αεροπορία έχει ενισχύσει τις πολεμικές Μοίρες, με αυξημένες ετοιμότητες, ενώ ο Στρατός Ξηράς είναι πανέτοιμος στα νησιά για άμεση αντίδραση.

Πάντως, στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως η εμπρηστική ρητορική των γειτόνων προς το παρόν δεν συνοδεύεται και με ανάλογες κινήσεις «επί του πεδίου».

Μάλιστα, μετά την άσκηση «EFES 22» τα πλοία των Τούρκων μαζεύτηκαν ξανά στους ναυστάθμους, ενώ και κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν καταγράφηκε απειλητική ενέργεια εναντίον ελληνικών μονάδων που επιτηρούν κάθε κίνηση στο Αρχιπέλαγος.