«Πόλεμος» στο τένις! Τσιτσιπάς: «Μου έκανε bullying» – Κύργος: «Κανείς δεν τον γουστάρει…» - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

«Πόλεμος» στο τένις! Τσιτσιπάς: «Μου έκανε bullying» – Κύργος: «Κανείς δεν τον γουστάρει…»

featured image

Δεν ήθελε και πολύ να ξεσπάσει… πόλεμος μεταξύ του Νίκ Κύργιου και του Στέφανου Τσιτσιπά. Το ματς γεμάτο ένταση και νεύρα στο Γουίμπλεντον που τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα συνεχίστηκε και στην αίθουσα τύπου:

«Κάνει bullying στους αντιπάλους του. Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του και εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στον χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια κακή πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του» είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς για να πάρει «πληρωμένη» απάντηση από τον Κύργιο:

«Δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, εγώ αντιμετωπίζω πραγματικούς πολεμιστές. Αν επηρεάστηκε σήμερα, τότε κάτι τον κρατάει πίσω. Πιστεύω ότι απλώς είναι soft. Παρ’ όλα αυτά τον θεωρώ φίλο μου. ! Έχω φίλους, με συμπαθούν στα αποδυτήρια, είμαι ένας από τους πιο συμπαθείς τενίστες. Είμαι καλά. Αυτός δεν είναι. Δεν τον συμπαθεί κανείς, ας το αφήσουμε λοιπόν εκεί. Και δεν με ενδιαφέρει κιόλας».

Ο αγώνας ήταν μέσα στα νεύρα και πολλές διαμαρτυρίες

Ο Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι σημάδεψε τον Κύργιο με στόχο να τον χτυπήσει:

«Ήταν σαν τσίρκο, σημάδεψα τον αντίπαλό μου, αλλά αστόχησα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω έτσι, αλλά δεν γίνεται να είμαι σαν ρομπότ και να το αγνοήσω. Συνέβη τρεις, τέσσερις φορές. Μια φορά, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν συμβαίνει τόσες φορές, σε εκνευρίζει. Γιατί είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά σου και ακούς θόρυβο από την άλλη πλευρά χωρίς κανέναν λόγο».

Ο 27χρονος αντίπαλος του Στέφανου είχε έτοιμη την απάντηση:«Δεν καταλαβαίνω τι έκανα, δεν έκανα τίποτα εναντίον του, δεν ήμουν επιθετικός. Δεν του πετούσα μπάλες στο πρόσωπο. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε οργή, δεν είχα οργή εναντίον του. Δεν ξέρω από πού προέρχονται όλα αυτά. Ο τύπος ήταν οργισμένος, διότι πέταξε την μπάλα εκτός σταδίου, πήγαινε προς το box του. Κάποια τριβή υπήρχε και, προφανώς, αν χάνεις πάλι από μένα εκνευρίζεσαι. Επίσης, να πω ότι ποτέ δεν έχω κάνει τέτοια χειραψία εγώ. Ακόμα και όταν αποβλήθηκα κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ. Κοιτάω τον κόσμο στα μάτια και λέω, μπράβο, ήσουν καλύτερος, εγώ δεν ήμουν όσο καλός χρειαζόταν. Δεν θα έρθει, λοιπόν, στα αποδυτήρια. Αν έκανα εγώ όσα έκανε αυτός είναι βέβαιο ότι θα είχα αποβληθεί».

Για τη χειραψία στο τέλος του αγώνα είχε εξήγηση και ο Στέφανος. Μόνο που την είδε από τελείως διαφορετική σκοπιά:

«Του έδωσα το χέρι μου γιατί ήταν ένα καλό ματς και πρέπει να συγχαρώ τον αντίπαλό μου, ποτέ δεν έχει υπάρξει ματς που να μην έχω δώσει το χέρι μου. Για τη συμπεριφορά του, όμως, αν υπήρχε χειραψία, θα την απέφευγα. Δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά».

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

Οι δηλώσεις Κύργιου

Οι δηλώσεις Τσιτσιπά