Που κρύβεται το μυστικό του 1.500.000 ευρώ - Όλο το απολογητικό του υπόμνημα (ντοκουμέντο) - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Που κρύβεται το μυστικό του 1.500.000 ευρώ - Όλο το απολογητικό του υπόμνημα (ντοκουμέντο)

featured image

Τη διαδρομή του μεγάλου χρηματικού ποσού που βρέθηκε σε χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 ευρώ στο αυτοκίνητο του Βασίλη Γοργολίτσα και αν αυτά τα χρήματα αποκτήθηκαν από εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες ερευνούν οι Αρχές.

Του Νίκου Νικολετάκη

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, με την εισβολή του 34χρονου στο Εφετείο με το αυτοκίνητό του το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Εργαστήρια

Οι αστυνομικοί στα ειδικά εργαστήρια θα ελέγξουν εξονυχιστικά τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο πρώην παίκτης reality και θα εξετάσουν τις επαφές και επικοινωνίες που είχε με διάφορα πρόσωπα. Ο ίδιος, όταν παραδόθηκε στον ειδικό φρουρό στο Εφετείο, φέρεται να του είπε «μην ψάξετε όλα μου τα τηλέφωνα».

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών θα βρεθεί και ο μπλε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής HP και δύο USB sticks που ανήκουν στον 34χρονο.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 1.513.555 ευρώ
  • 336 δολάρια ΗΠΑ
  • 275 γραμμ. κοκαΐνη
  • 495,5 γραμμ. κατεργασμένη κάνναβη
  • 0,7 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη
  • 37,9 γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη
  • 131 δισκία ecstasy
  • 3 φαρμακευτικά δισκία
  • αυτοκίνητο
  • πιστόλι κρότου
  • 267 φυσίγγια κρότου
  • χρηματοκιβώτιο
  • 4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Απολογία

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του στον ανακριτή είπε ότι είναι εξαρτημένος από τις ναρκωτικές ουσίες. Aναφερόμενος στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε ότι ουδέποτε διακινούσε ναρκωτικά και πως μέρος από το μεγάλο χρηματικό ποσό προέρχεται από την οικογενειακή περιουσία, την αγοραπωλησία ακινήτων και αποταμιεύσεις που έκανε τα τελευταία χρόνια. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε ότι μέρος των κατασχεμένων χρημάτων προέρχεται από τη συνεργασία του με ιστοσελίδες escort, που διαφημίζουν ερωτικές υπηρεσίες σε άνδρες. Όπως είπε, τα τελευταία χρόνια «τον έχει πάρει η κάτω βόλτα» και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μάλιστα, ανέφερε ότι ποτέ του δεν υπήρξε γνώριμος των Αρχών, δεν υπήρξε ουδεμία πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών για αυτόν που να τον συνδέει με διακίνηση τέτοιων ουσιών, ενώ επικαλέστηκε και το λευκό ποινικό του μητρώο. Αναφερόμενος στην εισβολή στο Εφετείο κατέθεσε ότι βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο 34χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Βρίσκεται σε πενθήμερη καραντίνα σε ειδικό χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία θα παραμείνει μέχρι και τη Δευτέρα. Αμέσως μετά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης. «Έχω μετανιώσει για όλα, ζητώ συγγνώμη από όλους. Μόνο ο Θεός μπορεί να με συγχωρέσει. Θέλω να προστατεύσω την οικογένειά μου», δήλωσε ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του κ. Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε, και το οποίο παρουσιάζει η «ΜΠΑΜ», αναφέρθηκε στα γεγονότα του Εφετείου, ζητώντας να μην προφυλακιστεί και να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Το υπόμνημα

«Εξαρχής θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα πολυτοξικομανής, δίχως να έχω την ικανότητα να αποβάλω την έξη των ναρκωτικών ουσιών από μόνος μου. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο εθισμός μου στις ναρκωτικές ουσίες ήταν τόσο έντονος όπου πραγματικά η παράδοσή μου στις αρμόδιες Αρχές και επί της ουσίας η επίκλησή μου για βοήθεια ήταν μονόδρομος προκειμένου να σώσω την οικογένειά μου και την ίδια μου τη ζωή. Όλα τα ναρκωτικά που παρέδωσα στις αστυνομικές Αρχές τα είχα προμηθευθεί εδώ και αρκετό καιρό και φυσικά η χρήση όλων αυτών ήταν καθημερινή και συστηματική, με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθούν ανυπέρβλητα ψυχιατρικά προβλήματα και πλέον να έχω σωματικά καταρρακωθεί, και να μην μπορώ ούτε να φροντίζω τον εαυτό μου πόσω μάλλον την οικογένειά μου.

Από την πρώτη στιγμή που έφθασα στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα, όπου και βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ο αστυνομικός – ειδικός φρουρό,ς καθώς φυλάσσει τον χώρο των Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Εφετείου Αθηνών, παραδόθηκα σε αυτόν δίνοντάς του όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις δίχως να αποκρύψω τίποτα. Ήδη κατά τη στιγμή παράδοσής μου, βρισκόμουν σε πλήρη σύγχυση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όλες τις ναρκωτικές ουσίες που κατείχα του τις παρέδωσα αμέσως, δίχως κανένα δισταγμό και ζήτησα τη βοήθειά του».

Σε άλλο σημείο του απολογητικού του υπομνήματος ο κατηγορούμενος σημειώνει ότι βάσει αυτών που ανέφερε αποδεικνύεται «ότι απουσιάζουν, στην υπό κρίση υπόθεση, ενδείξεις ενοχής του για τα αδικήματα που κατηγορείται. Ζητά μάλιστα να μην προφυλακιστεί καθώς όπως λέει έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής. «Έχω γνωστή και μόνιμη κατοικία και συγκεκριμένα κατοικώ στην Ηλιούπολη Αττικής, όπου και ζω με την οικογένειά μου, και συγκεκριμένα τη σύζυγό μου και τα δύο ανήλικα τέκνα μου. Δεν είμαι φυγόποινος, φυγόδικος και ύποπτος φυγής, καθώς σε κάθε στάδιο της εις βάρος μου ποινικής διαδικασίας συνεργάστηκα με τις Δικαστικές Αρχές, με τη διάθεση να διευκολύνω το έργο τους, γεγονός άλλωστε που αποδεικνύεται περίτρανα με την αυτοβούλως εμφάνισή μου ενώπιόν τους και την παράδοση όλων των ναρκωτικών ουσιών που κατείχα.

Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις Αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής μου είχα μόνιμη και σταθερή εργασία και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση, ούτε έχω αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις, ούτε και είμαι προσεσημασμένος για κάποιο αδίκημα».

Ο Βασίλης Γοργολίτσας μέσω του υπομνήματός του ζητά τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του.



Γοργολίτσας Γοργολίτσας Γοργολίτσας

Ερωτηματικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις που έδωσε ο προσωρινά κρατούμενος δεν κρίνονται επαρκείς από τις Αρχές. Όπως λένε, ακόμη και στην περίπτωση που ένα μέρος από το 1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να δικαιολογηθεί, τι γίνεται με το υπόλοιπα χρήματα;

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ξαφνική απόφαση του 34χρονου να παραδοθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, εισβάλοντας μάλιστα στο πάρκινγκ του Εφετείου.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να έπαιζε ενεργό ρόλο σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα να είχε το ρόλο του «ταμία», καθώς το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του και μάλιστα σε χαρτονομίσματα των 5 – 10 – 20 ευρώ έκανε εντύπωση και σίγουρα δεν συνάδει με αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ.

Όσο κρατούνταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί ο Γοργολίτσας, φυλασσόταν από αστυνομικούς, καθώς οι Αρχές φοβούνταν το ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθούσαν να του «κλείσουν το στόμα» μετά την απόφασή του να παραδοθεί μόνος του. Υπάρχει ακόμα το σενάριο ο πρώην παίκτης ριάλιτι να ήθελε με τη θεαματική του ενέργεια να στείλει κάποιο «μήνυμα» σε συγκεκριμένα άτομα

Η εισβολή

Ο 34χρονος πρώην ποδοσφαιριστής σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές το περασμένο Σάββατο, όταν εισέβαλε με το λευκό Nissan Juke στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως.           Γοργολίτσας

«Έχω στο αυτοκίνητο ναρκωτικά και εκρηκτικά», φώναζε ο κατηγορούμενος, ο οποίος στη συνέχεια κινήθηκε προς τον αστυνομικό φρουρό και παραδόθηκε. Επιτόπου έφτασαν οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών. Οι αστυνομικοί αντίκρισαν με έκπληξη το υπέρογκο ποσό που είχε στο αυτοκίνητό του ο κατηγορούμενος.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του Γοργολίτσα διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανήκει στην πρώην σύντροφό του και μητέρα των δύο παιδιών του.

Στην κατάθεσή του, ο ειδικός φρουρός που είδε πρώτος την έφοδο του 34χρονου στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου, είπε πως «στις 8:40 το πρωί εισήλθε στο πάρκινγκ του Εφετείου με αυτοκίνητο μάρκας Νισάν και χρώματος λευκού, χωρίς να σταματήσει στο σήμα που έκανα για τον τυπικό έλεγχο.

Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο με πλησίασε και μου είπε πως θέλει να πάει στη φυλακή. Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να πάει στη φυλακή και μου απάντησε επειδή δεν είναι καλά».

Ο κατηγορούμενος μιλώντας στους αστυνομικούς, όταν τον ρώτησαν πού βρήκε τα χρήματα, παραδέχθηκε πως προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια αλλά και από ερωτικά ραντεβού που έκλεινε επί πληρωμή.

Ο Γοργολίτσας συμμετείχε στο μουσικό ριάλιτι «Greek Idol» το 2010. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το τραγούδι, ενώ στο παρελθόν έπαιζε και ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης – δικηγόρος 34χρονου

Ο δικηγόρος του πρώην παίκτη reality αναφέρει ότι «ο εντολέας μου βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ψυχολογική και σωματική, λόγω της χρόνιας χρήσης ναρκωτικών. Ο εντολέας μου παραδέχεται πως ένα κομμάτι του ποσού είναι από διακίνηση ναρκωτικών, ωστόσο το μεγαλύτερο κομμάτι θα δικαιολογηθεί.

Για το ζήτημα των χρημάτων συγκεντρώνονται στοιχεία όπου θα αποδείξουν τη νόμιμη προέλευσή τους. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ένας άνθρωπος αυτοβούλως παρουσιάζεται μέρα μεσημέρι σε ένα φυλασσόμενο μέρος όπως το Εφετείο Αθηνών και παραδίδει τα πάντα δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις», αναφέρει ο συνήγορός του. «Μιλάμε για πρωτόγνωρη υπόθεση, μπορείτε να καταλάβετε την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου αυτού», δηλώνει.

«Η οικογένεια του εντολέα μου έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δεν είναι τυχαίο που δόθηκε κατευθείαν εντολή να εισαχθεί στην ψυχιατρική κλινική, δηλαδή συνήθως οι έμποροι ναρκωτικών κρατούνται από την Αστυνομία, ενώ εδώ έχουμε κράτηση για ψυχιατρικούς λόγους που μάλλον προέρχονται από την εξάρτησή του στα ναρκωτικά», ανέφερε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πρώην σύζυγός

Η πρώην σύζυγός του, στην κατάθεση που έδωσε στη Δίωξη Ναρκωτικών, δηλώνει άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητες του κατηγορουμένου. Είπε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί με τα δύο της παιδιά από την οικογενειακή εστία της Ηλιούπολης.

«Είμαι πρώην σύντροφος του Γοργολίτσα Βασιλείου με τον οποίο έχουμε δύο παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας δύο ετών και ένα κορίτσι ηλικίας ενός έτους. Με τον Γοργολίτσα Βασιλείο διαμέναμε μαζί για πέντε έτη, μέχρι και πριν 20 μέρες, οπότε και χωρίσαμε και πήγα μαζί με τα τέκνα μας να μείνουμε με τη μητέρα μου, λόγω οικογενειακών διαφόρων που είχαμε με τον Γοργολίτσα Βασιλείο.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 13 Αυγούστου 2022 ήρθαν αστυνομικοί στην οικία όπου διαμένω και πραγματοποίησαν έρευνα με δικαστικό λειτουργό, καθώς με ενημέρωσαν ότι ο Γοργολίτσας Βασίλειος πήγε στο εφετείο Αθηνών με το αυτοκίνητο μάρκας Nissan χρώματος λευκού ιδιοκτησίας μου και είπε στους εκεί αρμόδιους πως εντός έχει ναρκωτικά και χρήματα. Το συγκεκριμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι μεν στο όνομά μου, όμως ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Γοργολίτσας Βασίλειος, ο οποίος το χρησιμοποιεί αποκλειστικά από τότε που το αγοράσαμε. Εγώ έχω άλλο αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά και τα χρήματα που κατείχε ο Γοργολίτσας Βασίλειος, εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά και ούτε γνώριζα για κάποια παράνομη δραστηριότητα του ίδιου πόσω μάλλον με ναρκωτικά, όσο μέναμε μαζί δεν είχα αντιληφθεί κάτι σχετικά με παράνομη δραστηριότητα».

ereportaz.gr