Eρευνητές θα αναλύσουν σήματα του Διαστήματος που θα μπορούσαν να είχαν σταλεί από εξωγήινους - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Eρευνητές θα αναλύσουν σήματα του Διαστήματος που θα μπορούσαν να είχαν σταλεί από εξωγήινους

featured image


Να δεις που δεν είναι μακριά ο καιρός που οι γονείς δεν θα στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν μόνο αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, αλλά θα τους φωνάζουν «μάθε, παιδί μου… εξωγήινα». Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όμως είναι ακριβώς αυτό που θα κάνει ομάδα κρούσης επιστημόνων στη Σκοτία, η οποία θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να μάθει τη γλώσσα των εξωγήινων.



  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Πρόκειται για τους ερευνητές Derek Ball, Emily Finer, Martin Dominik, John Elliott, Emma Johanna Puranen και Adam Bower του εργαστηρίου SETI Post-Detection Hub στο University of St Andrews, σύμφωνα με την «Daily Mail». Οπως ανακοίνωσαν, θα αναλύσουν σήματα του Διαστήματος, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν σταλεί από εξωγήινους πολιτισμούς για να εντοπίσουν «δομές γλώσσας». Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν το νόημα αυτής της εξωγήινης γλώσσας, σημειώνοντας ότι η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Ωστόσο, διαβεβαίωσαν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας «η γνώση μας θα κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός, καθώς θα μαθαίνουμε τα “εξωγήινα”».

Το εγχείρημα του πανεπιστημιακού εργαστηρίου στο Σεντ Αντριου είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, για τον τρόπο που θα αντιδράσει η ανθρωπότητα σε μια ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους. Με τη βοήθεια επιστημόνων από ολόκληρο τον πλανήτη θα δημιουργηθούν επίσημα πρωτόκολλα και διεθνείς συνθήκες για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη μελέτη των συνεπειών που θα είχε στην κοινωνία ένα τέτοιο κοσμοϊστορικό συμβάν.

newsbreak.gr




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...