Με αμοιβή 26.000 ευρώ «ανοίγει» το Καρναβάλι της Ξάνθης η Λένα Ζευγαρά – Μπινελίκια για τον τράπερ FY - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Με αμοιβή 26.000 ευρώ «ανοίγει» το Καρναβάλι της Ξάνθης η Λένα Ζευγαρά – Μπινελίκια για τον τράπερ FY

featured image


Πολύ… large είναι ο Δήμος Ξάνθης, που φαίνεται πως φείδεται χρημάτων για τη διασκέδαση. Με μπούσουλα λοιπόν το «λεφτά υπάρχουν», το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου αποφάσισε να διανθίσει τις εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με λαϊκό πρόγραμμα, αλλά και με νότες τραπ, δαπανώντας πακτωλό χρημάτων.

Οπως προκύπτει από τις αποφάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, που αναρτήθηκαν στη Δι@ύγεια, η σημερινή εναρκτήρια συναυλία με τη Λένα Ζευγαρά θα κοστίσει 26.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε και δαπάνη 23.000 ευρώ για την προμήθεια και ρίψη πυροτεχνημάτων. Παραδόξως δεν υπήρξε πρόβλεψη δαπάνης για σαμπάνιες και γαρίφαλα, και αυτό είναι όντως… αμαρτία με τέτοια γαλαντομία.

Οι αντιδράσεις όμως δεν περιορίζονται στην πολυδάπανη συναυλία της Λένας Ζευγαρά, αλλά αφορούν και την επιλογή του τράπερ FY και ενός καλλιτέχνη με το όνομα Robin Juanta, με προβλεπόμενη δαπάνη που αγγίζει τα… 10.000 ευρώ, καθώς οι υβριστικοί στίχοι είναι επίσης πανάκριβοι! Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του δήμου και τοπικά ΜΜΕ έχουν ξεσηκωθεί με τις δαπανηρές επιλογές που πλαισιώνουν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Επίσης έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της συναυλίας του τράπερ FY από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.



Κατήφορος

Πολλοί κάνουν λόγο για κατήφορο του τοπικού καρναβαλιού, το οποίο έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα για τις θρακικές λαογραφικές εκδηλώσεις, που φαίνεται ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ειδικά για την παρουσία των τράπερ παρενέβη και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, σχολιάζοντας ότι οι λαογραφικές εκδηλώσεις πρέπει «να διατηρούν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, να είναι όντως πολιτιστικές και να μην προσβάλλουν και ευτελίζουν τα όσια και ιερά του λαού μας, αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη».

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης είχε εξηγήσει ειδικά για την τραπ πινελιά: «Αφουγκραζόμαστε τον παλμό της νεολαίας και θέλουμε να συμβαδίζουμε. Το ίδιο κάναμε και με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Ακούσαμε τη νεολαία που τον ζητάει». Βέβαια, μετά το κράξιμο για τις δαπάνες και το ύφος των εκδηλώσεων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η συναυλία της τραπ.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...