Με αυτό το τρόπο οι άνδρες μπορούν να διαπιστώσουν εαν θα καταλήξουν φαλακροί - Kamarini.com

Breaking

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Με αυτό το τρόπο οι άνδρες μπορούν να διαπιστώσουν εαν θα καταλήξουν φαλακροί

featured image


Το να χάνει κανείς τα μαλλιά του αποτελεί μια δύσκολη περίοδο, καθώς για πολλούς ισοδυναμούν με την αυτοπεποίθηση. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν καινούργιο τρόπο, προκειμένου να προνοήσετε.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνδρες μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβουν αν θα μείνουν φαλακροί ή όχι πριν συμβεί το γεγονός. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός τρόπος να το σταματήσουν, καθώς όλα έχουν να κάνουν με το μήκος των δακτύλων τους.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στην Ταϊβάν μεταξύ 240 ανδρών ηλικίας άνω των 37 ετών, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με ανδρογενετική αλωπεκία (γνωστή και ως ανδρική φαλάκρα), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ειδικά τα δάχτυλα του δεξιού χεριού ήταν εκείνα που μπορούσαν να υποδείξουν την κατάσταση.

Λένε ότι η ανδρική φαλάκρα, η οποία προσβάλλει συνήθως δύο στους τρεις άνδρες, είναι έξι φορές πιο πιθανό να εμφανιστεί αν ο παράμεσος του άνδρα είναι μακρύτερος από το δείκτη.



Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ching-Ying Wu, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Kaohsiung, δήλωσε στην εφημερίδα The Sun: «Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι όσο μικρότερη είναι η αναλογία του δεύτερου δακτύλου του δεξιού χεριού προς το τέταρτο δάχτυλο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης αλωπεκίας».

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την περίεργη ανακάλυψη είναι ότι το μακρύτερο δάχτυλο του παράμεσου δακτύλου μπορεί να είναι σημάδι υψηλής έκθεσης σε τεστοστερόνη που συνέβη μέσα στη μήτρα. Τα επίπεδα της ορμόνης του φύλου που απορροφάται πριν από τη γέννηση μπορεί επίσης να έχουν αντίκτυπο στην υγεία της καρδιάς, στον αριθμό των σπερματοζωαρίων και στις πιθανότητες αυτισμού.

Σύμφωνα με έρευνα, οι λευκοί Βρετανοί άνδρες έχουν 50% πιθανότητα να χάσουν τα μαλλιά τους μέχρι να φτάσουν στα 40 τους. Η φαλάκρα μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τα τέλη της εφηβείας ή τις αρχές της δεκαετίας των είκοσι και τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν αισθητή αραίωση και υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...