Όταν οι δολοφόνοι της Νέας Ιωνίας παρείχαν προστασία σε trappers - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Όταν οι δολοφόνοι της Νέας Ιωνίας παρείχαν προστασία σε trappers

featured image


«Οι δολοφόνοι του υδραυλικού στη Νέα Ιωνία βρίσκονται στην Ελλάδα και ψάχνουν τρόπο για να παραδοθούν» αναφέρει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή στο L&O, προδιαγράφοντας εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του άτυχου υδραυλικού, που κατέληξε από αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε κατά την διάρκεια ένοπλης συμπλοκής μαφιόζων, μέσα σε καφετέρια.

Οι έρευνες των στελεχών της ασφάλειας βρίσκονται σε εξέλιξη με τα 7 όμως άτομα που ενεπλάκησαν στο αιματηρό συμβάν, να συνεχίζουν να κρύβονται. Την ίδια στιγμή, έρχονται στην δημοσιότητα φωτογραφίες δυο εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι έχουν αποτυπωθεί να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από δυο πασίγνωστους trappers οι οποίοι συνεπλάκησαν κατά την διάρκεια μουσικών βραβείων τον Ιούνιο του 2022 και συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών και 2 άτομα από τα επτά που αναζητούνται για την δολοφονία στη Νέα Ιωνία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως τα 2 αυτά άτομα παρείχαν εκείνο το βράδυ προστασία σε έναν από τους trappers, κάτι το οποίο άλλωστε συνήθιζαν να κάνουν, όποτε τους το ζητούσαν.  Η δράση της σκληρής σπείρας των Αλβανών κακοποιών την οποία απαρτίζουν 15 – 20 άτομα, ξεκίνησε την δράση της το 2013. Ήταν τότε που δούλευαν ως « φύλακες» σε οίκους ανοχής, τους οποίους έλεγχαν «βαριά ονόματα της νύχτας».



Μετά την δολοφονία ενός εξ’ αυτών στη Δυτική Αττική, ανέλαβαν σε συνεργασία με Έλληνες ποινικούς την προστασία των οίκων ανοχής, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Μάλιστα στην συνέχεια φέρονται να προχωρούν σε αγορές και μακροχρόνιες μισθώσεις πολυτελών αυτοκινήτων για να «ξεπλένουν» τα παράνομα κέρδη τους, ενώ φέρονται να κατείχαν και άλλα νυχτερινά καταστήματα, εκτός από εκείνο που διατηρούν στην οδό Λιοσίων.

Την ίδια ώρα, προχωρούν, όπως αναφέρουν στο L&0 και σε ανακαινίσεις οίκων ανοχής που πλέον έχουν περιέλθει στον έλεγχό τους. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τα μέλη της σπείρας, είχαν επαφές με ποινικούς που βρίσκονται σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα.

Υποτιμήθηκε η δράση της σπείρας

Η δράση της συγκεκριμένης σπείρας κακοποιών, εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, πως δεν αξιολογήθηκε σωστά στα πρώτα χρόνια της δράσης τους. Είναι αξιοσημείωτο πως οι μόνες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν σειρά ενεργειών και αποκάλυψε μέρος των έκνομων δράσεων της, ήταν η δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Αττικής, και η υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος, ενώ ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε μια συνολική επιχείρηση η οποία ενδεχομένως θα αποκάλυπτε νωρίτερα τα «πλοκάμια» της σπείρας, που είχαν απλωθεί σε ναρκωτικά, σωματεμπορία και προστασία νυχτερινών κέντρων.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...