Με γεμάτο πορτοφόλι φεύγει ο Γεωργούλης - 300.000 στο εξωτερικό και 4 ακίνητα - Kamarini.com

Breaking

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Με γεμάτο πορτοφόλι φεύγει ο Γεωργούλης - 300.000 στο εξωτερικό και 4 ακίνητα

featured image


Με γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς αποχαιρετά το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο γνωστός ηθοποιός και πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βαραίνουν πλέον πολύ σοβαρές καταγγελίες!

Επειδή αρκετός λόγος έγινε για το φερόμενο ως θύμα της υπόθεσης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, o Wiseman θα ασχοληθεί σήμερα με τον θύτη.

Προσωπικά έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο ήταν εποικοδομητική η  παρουσία του κ. Γεωργούλη στο Ευρωκοινοβούλιο. Mάλλον έλαμψε δια της απουσίας του.

Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι απεδείχθη αποδοτική για τον ίδιο .

Όπως προκύπτει λοιπόν από το πόθεν έσχες του ο Γεωργούλης είχε στη χρήση του 2020 καθαρά έσοδα 107.499 ευρώ.

Στα οποία προστίθενται κι άλλα 4.000 ευρώ εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος διαθέτει  τραπεζικές καταθέσεις που ανέρχονται στα 276.213 ευρώ.

Απ΄ότι φαίνεται εμπιστεύεται τις τράπεζες του εξωτερικού, καθώς σε δύο τράπεζες του Βελγίου υπάρχουν καταθέσεις 153.267 ευρώ.

Άλλα 60.000 ευρώ είναι κατατεθειμένα σε βρετανική τράπεζα.

Στην οποία επίσης είναι κατατεθειμένες και 15.710 λίρες στερλίνες.  Συνολικά σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο το ύψος των καταθέσεων φτάνει στις 231.491.

Εντός των ελληνικών συνόρων υπάρχουν καταθετικά υπόλοιπα 44.722 ευρώ.

Ο Αλέξης Γεωργούλης διαθέτει 4 ακίνητα. Μια μονοκατοικία στην Αγία της Λάρισας από γονική παροχή και 3 διαμερίσματα στην Αθήνα, που αποκτήθηκαν το 2019 έναντι 95.000 ευρώ.

Με πλήρη κυριότητα στο ένα (88,9 τετραγωνικών) και συγκυριότητα 50% στα άλλα δύο (66 και 18,8 τετραγωνικών).

Οι δανεικές οφειλές του στις τράπεζες ανέρχονται σε 80.000 ευρώ, έχοντας εκκινήσει από τις 100.000 το 2008…

Πηγή: mononews.gr

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για υπόθεση Γεωργούλη: «Η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο το οποίο με ευκολία το επιβάλλουν οι βελγικές αρχές»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε και από την ανάρτηση της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε το 2020 και άρα η έρευνα κράτησε 3 χρόνια.



Ο κ. Δημητρακόπουλος τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι η καταγγελία έγινε το 2020, πέρασαν 3 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα προφανώς οι ανακριτικές αρχές διερευνούσαν τις κατηγορίες ώστε να μπορέσουν να τεκμηριωθούν. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι εισάγεται προς εκδίκαση στο δικαστήριο μία υπόθεση όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και τεκμηριωμένες. Τώρα γιατί πέρασαν 3 χρόνια σε αυτή την υπόθεση ενώ από τη δημόσια ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, είχε την καταγγελία της και είχε πάει και σε ιατροδικαστή, δεν μπορώ να το εξηγήσω», ανέφερε αρχικά.

«Όσον αφορά στο βελγικό σύστημα, είναι ένα σύστημα που ζητάει ομολογίες. Είναι ένα δίκαιο ομολογιών. Εάν ο καταγγελλόμενος είναι αρνητικός θα περάσει δύσκολα, γιατί αυτό το σύστημα επιβραβεύει τους ομολογούντες. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να διακονώ την δικηγορία στις Βρυξέλλες εάν το μόνο μου μέλημα ήταν να πείσω τον ή την εντολέα μου να δηλώσει ενοχή, όταν η θέση τους είναι ότι δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Μου φαίνεται αδιανόητη η χρονική διάρκεια όταν για υποθέσεις όπως της κ. Καϊλή η βελγική δικαιοσύνη κίνησε διαδικασίες σε 6 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ο κ. Γεωργούλης για την έρευνα αυτά τα τρία χρόνια;

«Είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι είχε ενημερωθεί. Δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω τους συναδέλφους. Άλλη μια δυσκολία που υπάρχει στη βελγική δικονομία είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας τα δίνουν οι αρχές με το σταγονόμετρο. Δύο μέρες πριν την ακρόαση θα δώσουν τα στοιχεία, πολλές φορές μία μέρα, άλλες φορές επιλεκτικά. Τα δικαιώματα ενός κατηγορουμένου δεν κατοχυρώνονται στην πράξη στις βελγικές αρχές. Η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο το οποίο με ευκολία το επιβάλλουν οι βελγικές αρχές εάν δεν έχει ομολογήσει ο κατηγορούμενος. Εάν έχει ομολογήσει  μπορεί να την γλιτώσει», σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.

«Οι κατηγορίες μετά την ανακοίνωση της καταγγέλλουσας, οι βέλγικες διατάξεις του ποινικού νόμου για βιασμό δεν διαφέρουν πολύ με τον ελληνικό. Η προβλεπόμενη ποινή ήταν 5-10 χρόνια κάθειρξη, το 2022 έγινε 10-15χρ΄νοια. Βιασμός στον βελγικό κώδικα περιγράφεται η μη συναίνεση», κατέληξε.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...