36χρονη μητέρα έκανε τζελ νυχιών για χρόνια, τώρα δε μπορεί να κουνήσει τα χέρια της & προειδοποιεί άλλες γυναίκες - Kamarini.com

Breaking

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

36χρονη μητέρα έκανε τζελ νυχιών για χρόνια, τώρα δε μπορεί να κουνήσει τα χέρια της & προειδοποιεί άλλες γυναίκες

featured image


Ανεπανόρθωτη ζημιά έπαθε στα νύχια και τα δάχτυλά της μία 36χρονη, εξαιτίας του τζελ νυχιών που έκανε για χρόνια.

Η Lisa Dewey έκανε μανικιούρ με τζελ για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα – μέχρι πρόσφατα, όταν εμφάνισε έντονο πόνο και φλεγμονή και τα νύχια της άρχισαν να πέφτουν.

«Φοβήθηκα ότι θα έχανα ολόκληρο το δάχτυλο», είπε η 36χρονη μητέρα δύο παιδιών στην South West News Service.

Πώς το τζελ νυχιών της κατέστρεψε τα δάχτυλα

Ο πόνος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν παρατήρησε ότι το φρέσκο μανικιούρ της είχε εμφανίσει φλεγμονή και το βερνίκι άρχισε να ξεφλουδίζει από τα νύχια.

Εκείνη την εποχή, οι γιατροί απέδωσαν τα συμπτώματα σε βακτηριακή λοίμωξη και η Lisa πήρα μια κρέμα με στεροειδή και αντιβιοτικά για να την καταπολεμήσει.

 

Ο πόνος και τα σημάδια της λοίμωξης φάνηκαν να υποχωρούν, οπότε η 36χρονη, που εργάζεται σε νοσοκομείο, έκανε ξανά τα νύχια της τον Απρίλιο, αποφασίζοντας να δοκιμάσει αυτή την φορά την μέθοδο του ακριλικού.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες μέρες τα νύχια της άρχισαν ξανά να ξεφλουδίζουν από την κοίτη. Η Lisa περιέγραψε το δέρμα της σαν «χαρτί που σκίζεται» από τα δάχτυλά της, με αποτέλεσμα να πονάει τόσο πολύ που «με δυσκολία» μπορούσε να κουνήσει τα χέρια της.

Πολύ σύντομα η κοίτη των νυχιών της έγινε μωβ, γεγονός που την έκανε να θεωρήσει ότι είχε αναπτύξει αλλεργία στα προϊόντα για τα νύχια.

Ο έντονος και συνεχής πόνος είναι τόσο εξουθενωτικός που δυσκολεύεται να πλύνει τα μαλλιά της κόρης της, να κρατήσει ένα στυλό, να πλύνει τα πιάτα ή ακόμη και να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να πρέπει ο 45χρονος σύζυγός της, να κάνει πολλές από αυτές τις δουλειές για εκείνη.

Η φλεγμονή στα δάχτυλα δεν της επιτρέπει επίσης να εφαρμόζει κανένα προϊόν ομορφιάς, καθώς οποιοδήποτε καλλυντικό επιδεινώνει τη δυσφορία της.Έπληξε την αυτοπεποίθησή της

«Έχει πλήξει τόσο πολύ την αυτοπεποίθησή μου – γενικά δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, αλλά έχω μπει σε διαδικασία να κρύβω τα χέρια μου», εξηγεί.

Και τώρα δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν έχει σκοπό να ξαναχρησιμοποιήσει προϊόντα νυχιών ποτέ ξανά – και προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν.

Η 36χρονη μητέρα δύο κοριτσιών, ηλικίας 3 και 12 ετών, παραδέχεται επίσης ότι η αυτοπεποίθησή της έχει δεχτεί πλήγμα.

«Είναι ντροπιαστικό να έχεις τέτοια χέρια», λέει με θλίψη, προσθέτοντας ότι αυτό επηρέασε και την κοινωνική της ζωή. «Είμαι καλεσμένη σε ένα πάρτι αυτή την εβδομάδα και αν τα χέρια μου δεν είναι καλύτερα, δεν θα πάω».

Η Lisa Dewey ζητά στον κόσμο να προσέχουν. «Θέλω απλώς να κάνω το χρέος μου», σημειώνει.

Οι δερματολόγοι εφιστούν την προσοχή

Δερματολόγοι αναφέρουν ότι έχουν παρατηρήσει αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων στα νύχια με τζελ και ακρυλικό, με πολλούς γιατρούς να έρχονται αντιμέτωποι με το φαινόμενο «πάρα πολύ συχνά», σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις συγκεκριμένες μεθόδους μανικιούρ νυχιών είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργίες, με τη Βρετανική Ένωση Δερματολόγων να έχει χαρακτηρίσει το φαινόμενο «επιδημία» τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό, κνησμώδες εξάνθημα οπουδήποτε στο σώμα, καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωση της πηγής της αλλεργικής αντίδρασης, σημειώνει η BAD (British Association of Dermatologists). Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αναφερθεί δε μέχρι και πτώση νυχιών.

Σύμφωνα με μελέτη του 2018, το 2,4% των ανθρώπων εμφανίζει αλλεργία σε τουλάχιστον έναν τύπο των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στα μανικιούρ με βάση το ακρυλικό και το τζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...