Ήρθε, είδε… έχασε! - Kamarini.com

Breaking

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ήρθε, είδε… έχασε!

featured image


Όπως ήρθε…έτσι φεύγει ο Αλέξης Τσίπρας από την πόλη και το Νομό μας. Η παρουσία του σήμερα ήταν…ταιριαστή με τον καιρό: συννεφιά και μαυρίλα!

Το καλό είναι ότι δεν χρειάστηκε να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα για την κίνηση, καθώς το…πλήθος δεν ήταν «μέγα» και δεν είχε «πάθος». Αλλιώς τα περίμεναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στις Σέρρες και αλλιώς τα βρήκαν…

Αν και τα παρατράγουδα με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη γνωστά, κανείς δεν περίμενε τέτοιο φιάσκο στην υποδοχή του υποψήφιου Αλέξη Τσίπρα στην εκλογική μας περιφέρεια.

Ξεκίνησε την ομιλία του «ευχαριστώντας για την υποδοχή». Βεβαίως θα μπορούσε να ευχαριστήσει κατ’ ιδίαν έναν-έναν τους συγκεντρωμένους. Δεν θα χρειαζόταν πολύς χρόνος…

Πέρα όμως από την παταγώδη αποτυχία –αδιάψευστος μάρτυρας της οποίας είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο- αίσθηση προκάλεσε η αμετροεπής, προκλητική, προσβλητική (για την περιοχή), γεμάτη μίσος και ανακρίβειες ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος στις Σέρρες. Πριν από πέντε ημέρες, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του είπε ευθέως ότι πρόκειται για συμβολική κίνηση προκειμένου «να μην ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών». Προφανώς με την πάροδο των ημερών, είτε διότι υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις, είτε διότι έγινε αντιληπτή η απροκάλυπτη εργαλειοποίηση της τραγωδίας, προστέθηκαν κι άλλοι λόγοι. Όπως «αποκάλυψε» σήμερα ο κ.Τσίπρας κατέρχεται υποψήφιος στις Σέρρες για 3+1 λόγους:

Πρώτος: Για να δείξει ότι δεν υπάρχει Ελλάδα δυο ταχυτήτων και ότι η περιφέρεια αξίζει. (Απορία: Τώρα το θυμήθηκε;;; Τέσσερα χρόνια ως Πρωθυπουργός, όχι μόνο την περιφέρεια έβαλε στη δεύτερη ταχύτητα, αλλά και την Ελλάδα στην τελευταία ταχύτητα της Ευρώπης με το βαρύτατο τρίτο μνημόνιο)

Δεύτερος: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη Μακεδονία», είπε. (Απορία: Μάλλον η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αυταπάτη ή υπεγράφη με το πιστόλι στον κρόταφο όπως το τρίτο μνημόνιο…)



Τρίτος: Διότι οι Σέρρες έχουν το όνομα –όπως είπε ο κ.Τσίπρας, λόγω «καραμανλισμού»- αλλά δεν έχει τη χάρη. Διότι τόσα χρόνια δεν ωφελήθηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή τον τέως υπουργό. Αναφέρθηκε δε στην ανεργία και την εγκατάλειψη, όταν για πρώτη φορά ο Νομός μας γνωρίζει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στο οποίο τον καταδίκασε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και προωθούνται επενδύσεις που αγγίζουν το 1 δις! Αυτό έκαναν η Νδ και ο Καραμανλής
Και μετά κατέληξε στον τέταρτο λόγο της υποψηφιότητάς του. Τον πραγματικό, τον ουσιαστικό δηλαδή: τη στοχοπροσήλωση και στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή. Πραγματοποιώντας μια από τις περίφημες «κωλοτούμπες» του, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι «τιμά την πολιτική οικογένεια Καραμανλή», αλλά –εν συνέχεια- μίλησε κατά της οικογενειοκρατίας. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, η οποία μάλλον πηγάζει από προσωπικές εμπειρίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη διακυβέρνησή του προώθησε και ευνόησε σκανδαλωδώς συγγενείς, φίλους και παρέες…

Με μεγάλη δόση μίσους και χολής ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Σε ένα κρεσέντο διχασμού και τοξικού λόγου, αποκάλεσε τον τέως υπουργό , «υπουργό των Τεμπών». Όταν κανείς δεν έχει ρωτήσει μέχρι σήμερα τον κ.Τσίπρα αν είναι ο Πρωθυπουργός του Ματιού, της Μάνδρας και της οικονομικής καταστροφής του τρίτου μνημονίου!

Σε ένα ρεσιτάλ προσβολής στους Σερραίους είπε ότι καλούμαστε να ξεπλύνουμε τη ντροπή. Εξ ιδίων κρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μιλάει για τους Υπουργούς και τα στελέχη του που έλεγαν ότι «όσο κι αν ψάχνουν δεν βρίσκουν πουθενά λάθη και ευθύνες»;

Αλλά είχε και μια αλήθεια η ομιλία Τσίπρα στην ολιγομελή συνάθροιση φίλων του στον πεζόδρομο: είπε ότι αποφασίζουμε οι Σερραίοι για το παρόν και το μέλλον μας. Αλήθεια είναι αυτό! Διότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να καταστρέψει το παρελθόν μας.

Γι αυτό και οι αποφάσεις των Σερραίων θα είναι για το μέλλον τους με γνώμονα το παρελθόν…





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...