Κάρπαθος – Σάλος για τα ψάρια που τα τηγάνιζαν ζωντανά σε καυτό λάδι – «Είναι βασανισμός» - Kamarini.com

Breaking

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Κάρπαθος – Σάλος για τα ψάρια που τα τηγάνιζαν ζωντανά σε καυτό λάδι – «Είναι βασανισμός»

featured image


Από τη θάλασσα… κατευθείαν στο τηγάνι τηγανίζουν τα ψάρια σε ταβέρνα στην Κάρπαθο. «Θέλουμε να πηγαίνει φρέσκο το ψάρι στον πελάτη», λένε οι υπεύθυνοι του καταστήματος.

Βίντεο που δείχνει την κουζίνα μίας ταβέρνας στην Κάρπαθο να πετάει ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με την πράξη αυτή να παραπέμπει σε βασανισμό ζώων και επομένως σε κακούργημα.

«Απαγορεύεται πριν από τη θανάτωση του ψαριού οποιοσδήποτε βασανισμός. Στη χώρα μας οι περιπτώσεις αυτές υπάγονται στο κακούργημα και έχουν ποινή φυλάκισης από έναν μέχρι δέκα χρόνια και πρόστιμο 30.00 – 50.000 ευρώ, αναφέρει η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη με αφορμή την καταγγελία για τα ψάρια στην Κάρπαθο.

Τα ψάρια έχουν τοποθετηθεί ζωντανά μέσα σε ένα δοχείο με αλεύρι στην κουζίνα του εστιατορίου.

Μία αντρική φωνή ακούγεται να δίνει οδηγίες στη γυναίκα που τραβάει το βίντεο και εκείνη βλέποντας το σοκαριστικό θέαμα να αποκρίνεται: «Σπαρταριστά. Της ώρας».

Και όσο τα ψάρια στην κυριολεξία σπαρταράνε, ο άντρας παίρνει με μία λαβίδα ένα από αυτά και το βάζει ζωντανό μέσα στο καυτό λάδι του τηγανιού.Το ψάρι είναι εν ζωή και τινάζεται μέσα στο τηγάνι μέχρι που ξεψυχάει. Τότε τοποθετεί και δεύτερο ψάρι ζωντανό μέσα στη φωτιά.

«Πρόκειται για βαριά, βασανιστική κακοποίηση του ζώου, είναι ζωντανό και το βάζουν σε καυτό λάδι».

Κάρπαθος: Σάλος στα social media
Μετά από την κυκλοφορία του στα social media, κάτοικος της Καρπάθου απέστειλε το επίμαχο βίντεο στο αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

«Εμένα προσωπικά, που ήρθα σε επαφή με τον επιχειρηματία, μου ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι ήταν μία λάθος στιγμή. Δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα από τα εστιατόρια του τόπου, ούτε στα σπίτια μας», λέει ο αντιδήμαρχος Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Δεν είμαστε νησί που δεν έχουμε αίσθηση της φιλοζωίας, δεν τηγανίζουμε τα ψάρια ζωντανά. Ένας επιχειρηματίας έκανε μια απερίσκεπτη πράξη, δεν πρέπει να στιγματιστούμε σαν ένα νησί που είμαστε Μάο Μάο με ένστικτα κατώτερα των υπολοίπων», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Με τον βασανισμό ζώων από πλημμέλημα να έχει μετατραπεί σε κακούργημα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι κατηγορία θα αποδοθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...