“Φόρτωσε” η Παγώνη στον ΣΚΑΪ – «Δεν ζητάμε βίλες στα νησιά, αλλά δεν θα μείνουμε και σε τρώγλη» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

“Φόρτωσε” η Παγώνη στον ΣΚΑΪ – «Δεν ζητάμε βίλες στα νησιά, αλλά δεν θα μείνουμε και σε τρώγλη»

featured image


Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», φιλοξενήθηκε η Ματίνα Παγώνη, συζητώντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία αλλά και στα νησιά. Αρχικά αναφέρθηκε στο τροχαίο ατύχημα στην Κηφισιά, λέγοντας πως και για τους γιατρούς είναι πολύ δύσκολο όταν καταφτάνουν στα νοσοκομεία νεαρά παιδιά σοβαρά τραυματισμένα από τέτοια συμβάντα.

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στα προβλήματα του κλάδου της, με την κ. Παγώνη να λέει «Πόσο θα αντέξουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας;». «Πιστεύω την ερχόμενη τετραετία αυτά να φτιαχτούν, να πάμε μπροστά. Τα προβλήματα τα είδαμε, τα έχουμε εμπεδώσει. Αυτά τα προβλήματα είναι δέκα χρόνια και. Τα έχουμε επισημάνει», πρόσθεσε.Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Άκης Παυλόπουλος έκανε ερώτηση στην κ. Παγώνη γιατί δεν πηγαίνουν οι γιατροί στα νησιά. «Εσείς θα πηγαίνατε με 1.000 ευρώ σε ένα νησί, που για να πάτε και να έρθετε στην Αθήνα να δείτε τους δικούς σας θα θέλατε 370 ευρώ; Όχι. Θα πηγαίνατε σε ένα νησί που θα ψάχνατε να βρείτε σπίτι και δεν θα βρίσκατε πουθενά; Όχι!», απάντησε εκνευρισμένη. «Στη Ρουμανία ο πρωτοδιοριζόμενος επιμελητής Β’ παίρνει 3.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα αποφασίστε εσείς τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Σας λέω ότι τα κίνητρα θα πρέπει να είναι οικονομικά, να υπάρχει ένα σπίτι και από εκεί και πέρα αυτά τα νέα άτομα, οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι θα πάνε εκεί αν υπάρχουν τα κίνητρα, θα πρέπει να ξέρουν ότι σε τέσσερα χρόνια θα γυρίσουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να εξελιχθούν και επιστημονικά, για να πάνε άλλοι εκεί». Τέλος, σχολίασε πως «Δεν ζητήσανε βίλες οι γιατροί, ζητήσαν σπίτια να πάνε να μείνουν για να κάνουν τη δουλειά τους. Σε τρώγλη θα πάνε να μείνουν; Όχι βέβαια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...