Νέα διαμαρτυρία στην Πάρο για τις ξαπλώστρες: «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Νέα διαμαρτυρία στην Πάρο για τις ξαπλώστρες: «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας»

featured image


Πλήθος κόσμου έδωσε για άλλη μια φορά το παρών στο κάλεσμα της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Πορεία διαμαρτυρίας στην παραλία Μαρτσέλο, με αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής (30/07) μέλη της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Η σημερινή συγκέντρωση, έγινε με κεντρικό σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» («Reclaim the Beach») και οι ντόπιοι κάτοικοι τόνισαν σε όλους τους τόνους ότι «διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν».



Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, αρκετοί ήταν αυτοί που έδωσαν και σήμερα το «παρών» προχωρώντας στη συμβολική «ανακατάληψη» της παραλίας από τις επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι και φορείς προβαίνουν σε μια τέτοια ενέργεια. Πριν λίγες ημέρες 300 άνθρωποι βρέθηκαν στην παραλία Σάντα Μαρία και ως ένδειξη διαμαρτυρίας άπλωσαν τις πετσέτες τους μπροστά από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που είχε βάλει beach bar.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...