Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως φτιάχνονται τα λουκάνικα για τους vegan: Οι τηλεθεατές «αρρώστησαν» με αυτό που είδαν (vid) - Kamarini.com

Breaking

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως φτιάχνονται τα λουκάνικα για τους vegan: Οι τηλεθεατές «αρρώστησαν» με αυτό που είδαν (vid)

featured image


Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις για να μιμηθεί τη γεύση των χοιρινών λουκάνικων.

Οι θεατές του «Supermarkets Unwrapped: The Vegan Aisle» έμειναν με το στόμα ανοιχρό αφού έμαθαν για τις διαδικασίες παραγωγής πίσω από τα χορτοφαγικά λουκάνικα και άλλα φυτικά προϊόντα. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το Channel 4, είχε ως στόχο να διερευνήσει την αυξανόμενη τάση της χορτοφαγικής διατροφής και τη διαθεσιμότητα των φυτικών επιλογών στα mainstream σούπερ μάρκετ.

Σε ένα τμήμα της εκπομπής ο John Whaite επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο λουκάνικων για να παρακολουθήσει την παραγωγή χορτοφαγικών λουκάνικων. Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις για να μιμηθεί τη γεύση των χοιρινών λουκάνικων. Για τη δημιουργία του περιβλήματος των λουκάνικων, ένα τζελ αλγινικού που παρασκευάζεται από φύκια συνδυάζεται με ένα ζελατινώδες διάλυμα και περνά μέσα από μια κουρτίνα χλωριούχου ασβεστίου. Το δέρμα που προκύπτει στη συνέχεια κόβεται και τα λουκάνικα είναι έτοιμα για συσκευασία.Ένα άλλο τμήμα παρουσίαζε την Helen Lawal να επισκέπτεται την κουζίνα ανάπτυξης στην Tesco, όπου συνάντησε τη Faye Hasnip, τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Προϊόντων. Η Faye εξήγησε ότι η ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης αυξάνεται και οι πελάτες αναζητούν επιλογές που εξυμνούν τα λαχανικά. Η κουζίνα ανάπτυξης στην Tesco επικεντρώνεται στη δημιουργία μπιφτεκιών με βάση τα φυτά που μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα με κρέας. Με τη βοήθεια της επιστήμης των τροφίμων, οι προγραμματιστές τροφίμων έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μπιφτέκια χωρίς κρέας που μιμούνται τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση του πραγματικού κρέατος.

Ενώ το ντοκιμαντέρ είχε ως στόχο να ρίξει φως στην αυξανόμενη δημοτικότητα του βιγκανισμού και στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι μάρκες τροφίμων για να ικανοποιήσουν τις φυτικές δίαιτες, πολλοί θεατές εξέφρασαν την ενόχληση τους με το θέαμα που αντίκρισαν. Ορισμένοι θεατές θεώρησαν ότι οι διαδικασίες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λουκάνικων για χορτοφάγους και άλλων προϊόντων φυτικής προέλευσης ήταν απωθητικά. Εξέφρασαν την προτίμησή τους να καταναλώνουν ολόκληρες, φυσικές φυτικές τροφές αντί για συνθετικές εναλλακτικές λύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...