Γιατί η Τζέιμι Λι Κέρτις δεν κοιτάζεται ποτέ στον καθρέφτη - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί η Τζέιμι Λι Κέρτις δεν κοιτάζεται ποτέ στον καθρέφτη

featured image

Στον καθρέφτη κρύβεται το μυστικό της ευτυχίας, σύμφωνα με την Τζέιμι Λι Κέρτις. Η «scream queen» που έχει συνδέσει το όνομά της με μια από τις πιο καλτ ταινίες τρόμου όλων των εποχών (Η Νύχτα με τις Μάσκες), αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τους καθρέφτες. Και συμβουλεύει τον κόσμο και κυρίως τις γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

«Δεν ξέρω αν οι άνδρες όταν ξυπνούν το πρωί κοιτάζουν στον καθρέφτη και μισούν τους εαυτούς τους. Οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν. Έχω λοιπόν ένα μεγάλο μυστικό: Δεν κοιτάζω στον καθρέφτη. Είμαι μια 60χρονη γυναίκα. Δεν πρόκειται να δείχνω όπως ήμουν παλιά και δεν θέλω να έρχομαι αντιμέτωπη με αυτό κάθε μέρα!», αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Good Housekeeping» η 60χρονη ηθοποιός.

Ακόμα και σε περιπτώσεις που δύσκολα αποφεύγει κανείς την επαφή με τον καθρέφτη, εκείνη έχει τον τρόπο της και κάνει την επιλογή της.
«Όταν βγαίνω από το μπάνιο, έχω επιλογή: μπορώ να στεγνώσω κοιτάζοντας στον καθρέφτη ή να στεγνώσω γυρνώντας την πλάτη μου σε αυτόν. Του γυρνάω την πλάτη μου και αισθάνομαι εξαιρετικά», λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «δεν θέλω οι γυναίκες να μισούν τον εαυτό τους, γιατί νομίζω ότι οι γυναίκες είναι εξαιρετικές».

«Αποβάλλω ανθρώπους, αποβάλλω αγαθά και ιδέες. Το μεγαλύτερο πράγμα που έχω αποβάλλει είναι οι δικοί μου περιορισμοί και η αντίληψη του ποια είμαι. Πώς μπορώ να περιμένω από τον ατζέντη μου να με σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο, αν εγώ δεν με σκέφτομαι με διαφορετικό τρόπο;», καταλήγει.

Πέρα από ηθοποιός, η Κέρτις είναι και καταξιωμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων τα οποία έχουν γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία.