Αυγενάκης: Επιθανάτιος ρόγχος της κυβέρνησης η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Αυγενάκης: Επιθανάτιος ρόγχος της κυβέρνησης η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

featured image

Η αποτίμηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το βήμα της ΔΕΘ, παράλληλα με τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το Βελλίδειο στις συγκεντρώσεις, αλλά και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ο Τσίπρας και εχθές και προχθές έκανε μια αγγαρεία, καθώς προσπάθησε να επικοινωνήσει, να μιλήσει και να εκφράσει ένα δήθεν όραμα με μισόλογα, με κανόνες επικοινωνίας και θεατρινισμούς», είπε ο κ. Αυγενάκης εκτιμώντας ότι «η ομιλία του κ. Τσίπρα στη φετινή ΔΕΘ αποτέλεσε τον επιθανάτιο ρόγχο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή, μιας κυβέρνησης που εμπορεύεται κυνικά την ελπίδα με κενές υποσχέσεις και αποφεύγει πάση θυσία τις ευθύνες της, αλλά και τους ιδίους τους πολίτες, μιας κυβέρνησης που κατάφερε να μετατρέψει την γιορτή της ΔΕΘ στο γκρίζο σκηνικό μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης».

Αναφερόμενος στις προγραμματισμένες δράσεις της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας του κόμματος σημείωσε ότι «το σκηνικό αλλάζει, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κεντρική ομιλία του προέδρου μας το ερχόμενο Σάββατο, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αναλυτικά το πρόγραμμά μας για την Ελλάδα που πραγματικά αξίζουμε». Όπως διευκρίνισε, έχουν προγραμματιστεί 13 μεγάλες εκδηλώσεις των γραμματειών στον νομό Θεσσαλονίκης, όπου θα μιλήσουν πάνω από 100 ομιλητές για πληθώρα θεματικών και θα είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές του νομού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Αντώνης Γυφτόπουλος οι βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ του νομού, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη.

Σε ανακοίνωση που ενέκριναν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που οι δυνάμεις της αστυνομίας αντιμετώπισαν τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Αυτό που μένει ως ανάμνηση είναι το τσούξιμο στα μάτια και στο αναπνευστικό σύστημα των Θεσσαλονικέων. Είναι τα δακρυγόνα που διέλυσαν το ειρηνικό κι απόλυτα ελληνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που υπέγραψε την αναγνώριση εθνικής εθνότητας δια της αναγνώρισης της ιθαγένειας και της γλώσσας, και τώρα η Κυβέρνηση αυτή δεν ανέχεται καμία κριτική. Ο αυταρχισμός, η βία, τα χημικά και η απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης δεν αξίζουν στους Θεσσαλονικείς, όπως δεν αξίζουν σε κανέναν ελεύθερο άνθρωπο», αναφέρεται.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί αφενός να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα στις εκλογές και αφετέρου να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα σε προνομοθετημένα μέτρα ή προνομοθετημένες υποσχέσεις» ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης. Σχετικά με τις αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως «κάθε μέρα που θα περνάει με μία εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, τόσο πιο πολύ ο Έλληνας θα αισθάνεται το βάρος αυτής τη συμφωνίας».

«Προβάλλει η κυβέρνηση ως θετικά σημεία της συμφωνίας, που παγκοσμίως και επιστημονικώς έχουν κριθεί, το θέμα δηλαδή του ελληνικού πολιτισμού της Μακεδονίας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας των αρχαίων χρόνων. Αυτό ούτε το διεκδίκησε - εκτός από ορισμένους εξτρεμιστές των Σκοπίων - κανένας άλλος, αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να αποκτήσουν μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα για να μπορέσουν να μπουν στη μετά την αρχαιότητα Μακεδονία ως συγκληρονόμοι», είπε.

«Ήταν μία θλιβερή εικόνα που δεν την έχουμε ξαναδεί στη Θεσσαλονίκη σε τέτοιο βαθμό να είναι φρούριο η πόλη, τέτοια αλόγιστη χρήση χημικών, όλα αυτά το μόνο που προκάλεσαν ήταν οργή και αγανάκτηση», ανέφερε για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου ο βουλευτής Α" Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας. Η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήταν ενός πρωθυπουργού πολύ κατώτερου των περιστάσεων», είπε ο βουλευτής Β" Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου. «Ήταν ένα πραγματικός τραγέλαφος το τριήμερο Τσίπρα στη ΔΕΘ, καταστολή με άρωμα ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο βουλευτής Α" Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ενώ η βουλευτής στην ίδια περιφέρεια Έλενα Ράπτη εκτίμησε ότι «όσοι ζήσαμε τα γεγονότα, γιατί ήμασταν στο συλλαλητήριο, καταλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός φανερώθηκε, έγινε αντιληπτός και ο φόβος και η ανασφάλειά του».

Η βουλευτής Β" Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου σημείωσε πως «όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κ.Τσίπρας διαδήλωνε έξω από την αμερικανική πρεσβεία και τώρα εκθειάζει τις ΗΠΑ».