«Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα», διαμηνύει η Άγκυρα - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

«Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα», διαμηνύει η Άγκυρα

featured image

Σαφές μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε στο αξιόμαχο του τουρκικού στρατού, υπογραμμίζοντας πως παρά τις επιπτώσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν εξελιγμένο εξοπλισμό και ικανά στελέχη με υψηλό αίσθημα ευθύνης , και είναι πάντα έτοιμες για δράση ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια της χώρας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη Hurriyet, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονές της, τονίζοντας: Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα δεχθούμε καμία ενέργεια ερήμην της Τουρκίας». Υπογράμμισε ακόμα ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να αποφεύγουν τις προκλήσεις και διεμήνυσε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα της χώρας μας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στην ανατολική Μεσόγειο, και να διατηρούν την ειρήνη και την ασφάλεια στο όνομα των διεθνών εγγυήσεων και συμφωνιών στο νησί της Κύπρου. Κανείς δεν θα πρέπει να είναι καχύποπτος με τον άλλο για να το κάνουμε αυτό σωστά».