«Η ψηφοφορία στη Βουλή σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών» - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

«Η ψηφοφορία στη Βουλή σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

featured image

«Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εφαρμογής της συμφωνίας» για την ονομασία της πΓΔΜ, χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ, την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, χαιρετίζοντας «την πρόοδο» που σημειώθηκε, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή της συμφωνίας «θα ξεπεραστεί ένα αποφασιστικό εμπόδιο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ». Δήλωσε, δε, ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την προώθηση της συμφωνίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η Βουλή στα Σκόπια ψήφισε την Παρασκευή υπέρ του να δρομολογήσει μία αλλαγή Συντάγματος και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εφαρμογής της συμφωνίας για το όνομα με την Ελλάδα.

Η (γερμανική) κυβέρνηση έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό το να αξιοποιηθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία μίας συμφωνίας σε αυτήν τη διένεξη του ονόματος και για αυτό χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημειώθηκε εκεί τώρα και θέλουμε για άλλη μία φορά να δηλώσουμε ότι με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας θα ξεπεραστεί ένα αποφασιστικό εμπόδιο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όπου μπορούμε ώστε να προωθήσουμε αυτήν τη συμφωνία», σημείωσε η κ. Άντεμπαρ.