Τι αναφέρει η Ιταλία στην επιστολή της προς την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό - Kamarini.com

Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Τι αναφέρει η Ιταλία στην επιστολή της προς την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό

featured image

Τα επόμενα βήματά στην διαδικασία επεξεργασίας του προσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού θα συζητήσει και θα αποφασίσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός της, η Κομισιόν έλαβε σήμερα απαντητική επιστολή από τη Ρώμη σχετικά με τον προϋπολογισμό της, τον οποίο την περασμένη εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει καθαρή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της.

«Αύριο η Κομισιόν θα συζητήσει τη διαδικασία και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα την Κομισιόν πως η Ρώμη θα παραμείνει προσηλωμένη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της, δεσμευόμενη ωστόσο να παρέμβει εάν δεν ανταποκριθεί στους στόχους για το χρέος και το έλλειμμα.

Στην επιστολή της προς την ΕΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, ο υπουργός Τζιοβάνι Τρία δηλώνει πως αναγνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι στη γραμμή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώνει πως η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει «δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις» για να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

«Ο προϋπολογισμός ήταν μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση με φόντο την καθυστέρηση της Ιταλίας να πιάσει τα προ κρίσης επίπεδα του ΑΕΠ και τις απελπιστικές οικονομικές συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πιο ασθενείς κοινωνικές ομάδες» έγραψε ο Τρία.

«Η κυβέρνηση πιστεύει πως οι εξηγήσεις της είναι επαρκείς για να ξεκαθαρίσουν την κατάρτιση του προϋπολογισμού και πως ο (δημοσιονομικός) κανονισμός δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα ούτε της Ιταλίας ούτε άλλης χώρας- μέλους της ΕΕ» πρόσθεσε.